КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ КОМАНДИ ВИДАВНИЦТВА ARC.UA ЗІ СТУДЕНТАМИ КАФЕДРИ ЦИФРОВОГО МИСТЕЦТВА ТА СТУДЕНТАМИ-ДИЗАЙНЕРАМИ

24 травня на запрошення кафедри цифрового мистецтва до КНУТД завітала команда видавництва ARC.UA . Це було натхненне і пізнавальне спілкування представників редакції та студентів – майбутніх ілюстраторів та дизайнерів.

Видавництво ARC.UA відоме своєю непохитною позицією щодо створення та розвитку якісної культури, де українські митці можуть розповідати свої автентичні історії та бути почутими і побаченими.

Під час зустрічі представники редакції ARC.UA розповіли студентам про роботу видавництва. Головна редакторка Уляна Супрун розповіла, що кожен проєкт починається з ідеї, яка проходить через етапи ретельного обговорення і планування, а ключову роль у цьому процесі відіграють редактори, які працюють над рукописами та забезпечують високу якість контенту. Виконавча редакторка Вікторія Антоненко розповіла про основні завдання та виклики редактора під час  видавничої діяльності.

Дизайн та оформлення книжок та журналів — це окрема мистецька складова, яка потребує творчого підходу і уваги до деталей. Дизайнер ARC.UA Захар Кривошия розповів про процес створення візуальної концепції кожного проєкту, який починається з дослідження теми та аудиторії, для якої призначене видання. Дизайнер працює над кожним елементом оформлення, від макетів сторінок до обкладинки видання, щоб створити гармонійний і цікавий продукт. Єгор Базовкін, комунікаційний менеджер та дизайнер видавництва ARC.UA, розповів про свою частину роботи та наголосив на значенні комунікаційних стратегій, що допомагають донести унікальний стиль видавництва до широкої аудиторії. Валерія Залогіна, комунікаційна менеджерка та авторка ARC.UA, розповіла про письменницький досвід, а Ганна Рак, перекладачка, поділилася досвідом роботи над перекладами текстів. Модерував зустріч Марко Супрун, креативний редактор ARC.UA.

До дискусії долучилася Уляна Балан, старша викладачка кафедри цифрового мистецтва, яка є авторкою ілюстрацій до нової книжки видавництва «Коротка історія мізогінії» Джека Голланда.

На зустрічі обговорювали різноманітні видавничі проєкти, такі як українськомовний онлайн-журнал “The Arc”, друкований англомовний журнал “The Black Sea Whale” та книжки «Мочи Манту», «Оповідь», «Неспроможна держава» і «Коротка історія мізогінії». Кожен із цих проєктів має амбітну мету — позитивні зміни в українській культурі.

Зустріч стала важливим кроком до співпраці та взаємного розвитку між студентами і професіоналами видавничої справи, надихнувши всіх присутніх на нові творчі звершення.

Щиро дякуємо команді видавництва ARC.UA за цікаву і мотивуючу зустріч!

06.06.2024