КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИКЛАДАЧІ КНУТД ПРОЙШЛИ ЧЕРГОВИЙ ЕТАП ТРЕНІНГУ ЗА ГРАНТОВОЮ ПРОГРАМОЮ «FASHIONTEX»

На факультеті мистецтв та моди триває продуктивна робота за грантовою програмою Єврокомісії «Європейська Академія FashionTEX для молодих дизайнерів для вивчення інноваційних технологій у цифровому дизайні одягу» (скорочено FashionTEX) за темою CREA-CULT-2023-COOP-3 в рамках програми CREA2027, проєкт № 101127950.

Так, 28 червня 2024 року викладачі кафедри моди та стилю КНУТД – професор Ольга Єжова, доцент Алла Рубанка, асистент Яна Мамченко – успішно завершили черговий етап тренінгу, який було проведено в онлайн-форматі у рамках пакету робіт 3 «Мережа та обмін знаннями». Під керівництвом лідера програми з дизайну модних виробів Adele Parker з Амстердамської академії моди (Нідерланди), учасники опановували особливості роботи в програмі візуалізації одягу CLO3D. Вони вчилися створювати моделі одягу вільного крою з розрізами та оборками з різних матеріалів, а також здобували навички зміни пози аватара, що знадобиться у подальшій роботі.

Попередні онлайн-тренінги, проведені 26 квітня та 31 травня, були присвячені основам роботи з Clo3D. Adele Parker детально пояснювала базові навички роботи з програмою, її основні можливості та переваги. Ознайомила учасників тренінгу з особливостями віртуального зшивання виробів; можливостями зміни кольорів, фактур та інших властивостей матеріалів; корегування довжин та форм і багато іншого.

Дякуємо Adele Parker і всій команді грантового проєкта «FashionTEX» за змістовні та корисні заняття!

11.07.2024