КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ТРАНСФЕР ТЕХНОЛОГІЙ: МІЖНАРОДНА НАРАДА В КНУТД

 

20 січня в університеті відбувся круглий стіл за участю ключового експерта проекту ЄС «Підтримка наукоємних та інноваційних підприємств, а також трансфер технологій у бізнес в Україні» Янніса Зерваса (Греція) та менеджера Європейської мережі підтримки підприємств «EEN – Enterprise Europe Network» Раймонда Брошехлера (Люксембург).

Зустріч була організована за сприяння виконавчого директора Української асоціації бізнес-інкубаторів та інформаційних центрів Володимира Івановича Яремія.

У ході цього візиту відбулася зустріч гостей з проректорами нашого університету проф. Кострицьким В.В, проф. Панасюком І.В., проф. Бондаренко О.О. та представниками факультетів, кафедр та провідними науковцями.

Янніс Зервас у своїй доповіді представив короткий опис проекту ЄС «Підтримка наукоємних та інноваційних підприємств, а також трансфер технологій у бізнес в Україні» (текст короткого опису проекту укр), а також були розглянуті перспективи співпраці університету за даним проектом (сайт проекту на стадії розробки http://www.innoenterprise.com.ua).

Раймонд Брошехлер докладно розповів учасникам зустрічі про Європейську мережу підтримки підприємств «EEN – Enterprise Europe Network» (http://www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/index_en.htm). В доповіді гість велику увагу приділив меті створення мережі, перевагам членства та переліку послуг, які надаються:

  • напрямок А – послуги по інформуванню, встановленню бізнес-кооперації з європейськими партнерами та інтернаціоналізації;
  • напрямок В – послуги по трансферу інновацій, технологій та знань, які направлені на розширення технологічного співробітництва;
  • напрямок С – послуги по сприянню компаніям у участі у Рамкових програмах.

По закінченню обговорення були визначені наступні напрямки співробітництва з університетом:

  • вступ університету в Європейську мережу підтримки підприємств «EEN – Enterprise Europe Network»;
  • підтримка та сприяння роботі Центру трансферу технологій;
  • створення та підтримка стартових підприємств на базі університету (так звані «spin-off» підприємства);
  • підготовка інноваційних менеджерів стартових підприємств через тренінги.

28.01.2010