КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Від ідеї до реалізації – історія успішного бізнес-проекту студентів та викладачів КНУТД

Історія цього успіху бере початок з березня 2017 року, коли після підписання Меморандуму про співпрацю між Київським національним університетом технологій та дизайну та Київським молодіжним центром на базі нашого університету розпочав свою роботу Конкурс бізнес-планів LeaderShip для студентів та молоді міста Києва. Після проведення серії занять від провідних бізнес-тренерів та інкубації бізнес-проектів, рівень їх підготовки вражав своїм професіоналізмом та креативністю.

 

У фінальній частині конкурсу брали участь команди від Київського національного університету технологій та дизайну, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного авіаційного університету, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана  та інших вищих навчальних закладів міста Києва, які готували свої проекти під керівництвом досвідчених менторів.

Безумовним лідером, який посів  1-е місце на Конкурсі бізнес-планів LeaderShip, стала команда  студентів 4-го курсу факультету економіки та бізнесу у складі: Скочко Жанна, Животок Едуард, Романко Аліна на чолі з капітаном команди, аспірантом кафедри фінансів та фінансово-економічної безпеки Несенюком Євгеном за підтримки доцента кафедри фінансів та фінансово-економічної безпеки Бєлялова Талята Енверовича. Вони представили свій  бізнес-проект «ДоломітБіо», спрямований на забезпечення аграрного сектору України високоякісним добривом, яке  здатне зайняти провідне місце не тільки на ринку України, а й на ринках інших країн світу. Саме тому цей проект отримав свого інвестора та всі шанси стати справді успішним бізнесом в Україні. https://knutd.edu.ua/pod-ta-publkats/news/10678/

Суть представленого на конкурс LeaderShip бізнес-проекту «ДоломітБіо» полягала в тому, що компанія, яка працює на роздрібному ринку продажу добрив - розкислювачів грунтів для городників і невеликих ферм, шукала виходи на великі господарства. І зусилля були марними, як тільки поставало питання в методі внесення продукту в грунти. Результатом звернення компанії до науковців Інституту землеробства НААН України стало розроблення зручної для внесення форми добрива – у вигляді концентрованих гранул, що дозволило отримати продукт, який став кращим серед існуючих конкурентів і перевершив їх в своїх властивостях, а найголовніше - за ціною був не дорожчим, ніж його аналоги. Тепер стала черга за розробкою успішного бізнес-плану щодо виведення цього продукту на ринок та подальшого просування. Компанія звернулась до фахівців Київського національного університету технологій та дизайну. І розпочалася копітка, цікава і перспективна робота, в якій  були задіяні аспіранти та студенти факультету економіки та бізнесу КНУТД. Були проведені теоретичні обговорення, розроблено концепцію майбутнього продукту та етапи його просування на ринку. І результатом роботи майбутніх талановитих економістів, фінансистів та стартаперів стала перемога у регіональному  конкурсі стартапів LeaderShip, де проект «ДоломітБіо»  посів перше місце. Це надало додаткових сил та фінансових ресурсів на впровадження цього проекту в життя.

 

Отже після довгих експериментів та випробувань, важкої, але дуже цікавої роботи над стартапом, колись просто ідея стала реальним бізнесом.

Факультет економіки та бізнесу КНУТД - найкраще місце для зародження ідей, їх розвитку та формування класної команди однодумців за допомогою висококваліфікованих викладачів.  Перемога на конкурсі дозволила успішно вийти на ринок інноваційному продукту, який не має аналогів в Україні та за кордоном! Мрійте та реалізовуйте свої ідеї, створюйте своє майбутнє разом з нами!

11.09.2018