КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну на XV міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2018»

Київський національний університет технологій та дизайну уже третій рік поспіль бере участь у міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2018», яка відбулась у Міжнародному виставковому центрі з 9 по 12 жовтня 2018 року.

Виставка «Зброя та безпека» - це унікальна платформа для представлення наукових розробок університету, спрямованих на підвищення обороноздатності країни, формування сучасних підходів речового забезпечення військових підрозділів, активізації співпраці з науковими установами Міністерства оборони України та підприємствами оборонного комплексу.

Особлива увага та зацікавленість відвідачів виставки цього року була зосереджена на виробах спеціального призначення з трикотажу зі спеціальними властивостями, зокрема армійських трекінгових шкарпетках, білизні для військовослужбовців і ін. Дослідна партія цієї продукції уже виготовлена за технічними умовами Збройних сил України з унікального волокна DEOKIL. Шкарпетки з пряжі DEOKIL® зберігають гігієнічні властивості до 10 днів безперервного носіння та після 50 прань. Шкарпетка була розроблена спільними зусиллями учасників Кластеру легкої промисловості колективу ТОВ «РА.ДА» (директор Прохоровський А.С.), кафедри технології трикотажного виробництва Київського національного університету технологій та дизайну (завідувач проф. Галавська Л.Є.) та трикотажним підприємством «Дюна-Веста».

Широкий асортимент захисного одягя для пілотів військової авіації, сконструйований кафедрою ергономіки і проектування одягу КНУТД (завідувач проф. Остапенко Н.В.), вогнестійкі комбінезони, призначені для екіпажів бойових машин, які виготовлені на підприємстві  «РА.ДА» уже затверджені Міністерством Оборони України як базові комплекти. Більшість виробів, які розроблені та виготовлені на замовлення МО України пройшли випробування у аналітично-дослідній лабораторії «ТЕКСТИЛЬ-ТЕСТ» (завідуюча Дмитренко Л.А.).

На експозиції університету також були представлені нові розробки кафедри електрохімії (завідувач проф. Барсуков В.З.) - композитні фарби для екрануючого захисту електроніки від електромагнітного випромінювання (тепловізорів, приладів радіаційного контролю, прицілів і ін.); інноваційні полімерні матеріали з використанням 3D технологій,  спеціальних волокнистих матеріалів з електропровідними, магнітними, антибактеріальними та фунгіцидними властивостями; масажні устілки та взуття з використанням кісточок плодових рослин (проф. Гаркавенко С.С., доц. Первая Н.В., Пруднікова Н.Д.); реабілітаційний костюм для післяопераційних хворих з травмами хребта та текстильні фіксуючі ремені для хірургічних столів (проф. Супрун Н.П.)

 

 

Особливу увагу відвідувачів експозиції привертали засоби індивідуального захисту (бронежилети для  військовослужбовців, взуття та одяг спеціального призначення).

 

 

Експозицію університету відвідали заступник Міністра освіти та науки України Греба Р.В. та начальник Воєнно-наукового управління Генерального штабу Збройних Сил України полковник Гусак Ю.А.

 

Такий науковий і практичний доробок університету став можливий завдяки плідній співпраці з підприємствами-учасниками Кластеру легкої промисловості: ТОВ «Ра.Да» (директор Андрій Прохоровський), ПрАТ «Чинбар» (генеральний директор Віктор Ліщук), ТОВ «Український взуттєвий альянс» (засновник Геннадій Косміна), ТОВ «НВК «Гідростиль»» (директор Олег Півовар), підприємство «Дана-мода» (директор Людмила Іванова). 

Київський національний університет технологій та дизайну запрошує до співпраці в рамках у рамках науково-дослідних проектів  для розв’язання завдань речового забезпечення та екіпірування військовослужбовців.

Інформацію щодо  співпраці ви можете знайти тут.

16.10.2018