КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД УСПІШНО ВПРОВАДИВ УСІ КОМПОНЕНТИ П’ЯТИРІЧНОГО ПРОЄКТУ БРИТАНСЬКОЇ РАДИ «CREATIVE SPARK. HIGHER EDUCATION ENTERPRISE»

За дорученням ректора Івана Михайловича Грищенка представники Київського національного університету технологій та дизайну: Олег Шевченко, директор Офісу міжнародної та проєктної діяльності і Талят Бєлялов, завідувач кафедри підприємництва та бізнесу взяли участь у Міжнародному форумі «Creative Spark: Renovate Ukraine». Ця подія стала фінальними заходом реалізації п’ятирічної програми Британської Ради Creative Spark, учасником якої є Університет з проєктом розбудови інституційної спроможності задля забезпечення підприємницьких навичок у здобувачів вищої освіти нашого закладу, розробленого спільно із Саутгемптонським університетом Великої Британії.

 

Організований форум творчою креативною командою Tech StartUp School у Львівській політехніці, об'єднав представників університетів, учасників проєкту Британської Ради «Creative Spark»; відомих підприємців; громадських активістів; здобувачів вищої освіти та усіх зацікавлених у розвитку підприємницьких навичок для розбудови креативних індустрій в Україні. Почесними гостями форуму були Андрій Садовий, голова Львівської міської громади та Максим Козицький, очільник Львівської ОВА.

Захід відбувався у відкритому гібридному форматі, який надав змогу долучитися усім бажаючим до дискусії щодо питань розвитку креативної освіти та підприємництва в Україні.

Під час проведення форуму представники Київського національного університету технологій та дизайну презентували результати діяльності проєктної команди університету, обмінювалися з колегами набутим досвідом, започатковували нові зв’язки для подальшої спільної проєктної співпраці.

 

Особливо варто відмітити згуртовану роботу разом з представниками Київського національного університету імені Тараса Шевченка, результатом якої став проєкт концептуального плану подальшої співпраці між командами обох закладів. Ці напрацювання стали першим дієвим кроком розвитку партнерських відносин, у рамках укладеного напередодні (https://knutd.edu.ua/pod-ta-publkats/news/14780) Меморандуму про співпрацю університетів ректорами КНУ імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим і Київського національного університету технологій та дизайну Іваном Грищенко.

 

На завершення форуму екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета, від імені Британської Ради, вручив Сертифікат - засвідчення успішного впровадження усіх компонентів проєкту Creative Spark у Київському національному університеті технологій та дизайну. Ця почесна нагорода була передана ректору університету професору Івану Грищенку на засіданні Вченої Ради університету під оплески присутніх.

Дякуємо усім співробітникам нашого університету, які долучалися у різний спосіб до діяльності проєкту «Creative Spark» та сподіваємося, що Залучення науково-освітніх фахівців різних поколінь, об’єднаних загальною метою, створення підприємницького університету креативних індустрій під керівництвом визнаних суспільством керівників освітян, забезпечить високу ефективність освітнього процесу, його поширення та впровадження, на рівні кращих світових стандартів. І, безперечно, надалі цей інноваційний вектор розвитку в університеті буде поглиблюватися і розвиватися, наближаючись до світового рівня.

01.12.2022