КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КАФЕДРА МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА ЗУСТРІЧАЄ ГОСТЕЙ НА ВИСТАВЦІ В «СОФІЇ КИЇВСЬКІЙ»

22 січня 2023 року у галереї Національного заповідника «Софія Київська», де проходить виставка реплік історичного українського костюма «КОСТЮМОТЕКА: УКРАЇНСЬКЕ БАРОКО» кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД, відбулася творча зустріч викладачів кафедри, студентів, мешканців міста Києва, які цікавляться мистецтвом та модою. 

Викладачі кафедри мистецтва та дизайну костюма – Галина Кокоріна, кандидат технічних наук, доцент та Ірина Давиденко, доцент – розповіли відвідувачам виставки про цікаві етапи історії українського національного костюма, про особливості практичної реконструкції національного одягу, про те, як професійні дизайнери працюють над переосмисленням національної спадщини та створюють колекції сучасного одягу з українськими етнічними мотивами.

 

Галина Кокоріна та Ірина Давиденко проводять майстер класи з реконструкції історичного костюма

У рамках події відвідувачі мали можливість приміряти зразки реконструйованого одягу, а художники створити замальовки костюма.

 

Миттєвості перевтілення і замальовки на папері

У події взяли участь здобувачі освіти освітньої програми «Дизайн одягу» освітніх рівнів бакалавр і магістр, аспіранти спеціальності 022 Дизайн Факультету дизайну КНУТД, група художників «Київські пленери», а також учні київських закладів загальної середньої освіти , які отримали інформацію щодо навчання у КНУТД та можливості отримати дизайнерську освіту.

Відвідувачі виставки «КОСТЮМОТЕКА: УКРАЇНСЬКЕ БАРОКО»

Виставка триває до кінця лютого 2023 року. Запрошуємо всіх бажаючих завітати на виставку в галерею «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 24.

02.02.2023