КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПИШАЄМОСЯ ВИПУСКНИЦЕЮ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ УНІВЕРСИТЕТУ

У часи, коли України перебуває в умовах тяжкої і дуже виснажливої війни кожен громадянин, як ніколи, повинен намагатися максимально реалізувати свої здібності, навички та знання на користь держави. Українські заклади вищої освіти не стоять осторонь від початку російської воєнної агресії в країні і освітянська спільнота Київського національного університету технологій та дизайну робить свій внесок, надаючи освітні послуги та виховуючи покоління справжніх патріотів, сильних духом та з відчуттям високих національних цінностей.

Так 23 серпня 2023 р. випускниця ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», кафедри моди та стилю Київського національного університету технологій та дизайну, Катерина Тарасова була нагороджена медаллю «За сприяння обороні» від Міністерства оборони України. Свій кар’єрний шлях вона пов’язала з розробкою та модернізацією речового забезпечення підрозділів Збройних Сил України.

 

 

Продовжуючи наукові дослідження, розпочаті під час навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти у рамках роботи наукового гуртка «Створення нових видів спеціального, виробничого, форменого одягу з прогнозованими характеристиками», Катерина зробила вагомий внесок у створення та впровадження костюма літнього польового для жінок, зразок якого було затверджено 3 серпня 2023 р. Центральним управлінням розвитку та супроводженням матеріального забезпечення Збройних Сил України.

Розробка військового одягу для жінок є досить унікальною не тільки в Україні, а й у світі. Костюм враховує морфологічні особливості жіночої фігури, має додаткові елементи для підгонки одягу відповідно до фігури, і, водночас, є схожим ззовні і на чоловічий однострій.

 

 

Пишаємось і гордимося Катериною за її стійку громадянську позицію, фаховість, компетентність, виявлені під час навчання та становлення успішного кар’єрного шляху.

Вітаємо та бажаємо подальшої наполегливої праці, професійного розвитку, сили та міцного здоров’я для підкорення нових професійних вершин!

 

12.09.2023