КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Дисципліна вільного вибору студентів спеціальної професійної підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» факультету хімічних та біофармацевтичних технологій (ДВСПП)

ОПИС МОДУЛЯ

 

Назва дисципліни: Основи екобіотехнології та очистки білків і пептидів.

Тип модуля:  вільного вибору студента.

Семестри:  7, 8.

Обсяг модуля:  загальна кількість годин – 180; кількість кредитів ЄКТС – 6.

Результати навчання:

знати: основні напрямки розвитку екобіотехнології; -потенціал біологічних способів для утилізації побічних продуктів техносфери, детоксикації ксенобіотиків; поняття необхідності дотримання етичних норм та стратегії ризику при розвитку біотехнологічних технологій; основні характеристики білків та пептидів як найважливіших складових сировини рослинного і тваринного походження; основні поняття і принципи методів виділення та очистки білків та пептидів; методи фізико-хімічної та біохімічної ідентифікації цієї групи речовин;

вміти: застосовувати отримані знання для підвищення якості життя людей; обґрунтовано використовувати основні закони біохімії, молекулярної біології у  розробці технологій виділення та очистки білків та пептидів; використовувати кількісні та якісні методи для аналізу продуктів біотехнології;

володіти навичками: екологічного моніторингу у біотехнології та оцінювати стан екосистем та застосування біоінженерії;

здатен продемонструвати: прагнення до збереження навколишнього середовища, уміння аналізувати техногенного впливу на довкілля; вибору екобіотехнологічних методів очищення і ремедіації.

Програмні результати навчання: ПРН6, ПРН7, ПРН11, ПРН20.

Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): процеси та апарати біотехнологічних виробництв, загальна біотехнологія, загальна мікробіологія та вірусологія, біологія клітини, фізико-хімія природних біологічно-активних сполук, методи і засоби діагностики в біотехнологіях.

Зміст навчального модуля: Охорона навколишнього природного середовища. Здоров’я людини. Виробництво, переробка та збереження сільськогосподарської продукції. Екологічно чиста енергетика та ресурсоощадні технології. Нові речовини і матеріали. Методи ідентифікації білків та пептидів.  Загальна технологічна схема виділення білків та пептидів. Оцінка якості очищення білків та пептидів.

Види навчальних занять: лекція, практичне, лабораторне, консультація.

Форма навчання:  денна, заочна.

Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, метод проблемного викладання, дослідницький.

Методи контролю: усний, письмовий, тестовий.

Форми підсумкового контролю: залік (7 семестр), екзамен (8 семестр).

Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальне завдання, тести, питання для поточного і підсумкового контролю.

Мова навчання: українська.