Дисципліна вільного вибору студентів спеціальної професійної підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» факультету економіки та бізнесу (ДВСПП)
ОПИС МОДУЛЯ
Назва дисципліни: Організація готельного господарства.
Тип модуля: вільного вибору студента.
Семестр: 7.
Обсяг модуля: загальна кількість годин – 120; кількість кредитів ЄКТС – 4.
Результати навчання:
знати: особливості організації готельного господарства в Україні та в зарубіжних країнах; основні фактори, що впливають на розподіл підприємств готельного господарства; організація приміщень в підприємствах готельного господарства; організація процесу обслуговування в підприємствах готельного господарства; основи організації підприємств ресторанного господарства; організація обслуговування клієнтів в підприємствах готельного господарства; організація допоміжних служб цехів і обслуговуючих господарств; організація праці в готельному господарстві; критерії планування відкриття нових закладів готельного господарства; принципи формування мережі раціонального розміщення закладів готельного господарства; специфіку організації закладів готельного господарства як ланки надання послуг; принципи раціональної організації праці в закладах готельного господарства; специфіку повсякденного обслуговування клієнтів в підприємствах готельного господарства;
вміти: організовувати та планувати діяльність підприємств готельного господарства щодо надання послуг у сфері готельного бізнесу, враховуючи конкурентну стратегію підприємств готельного господарства; чітко формувати завдання діяльності підприємств готельного господарства у відповідності з вимогами споживчого ринку; розробляти технологічні процеси сервісного обслуговування клієнтів у підприємствах готельного господарства різних типів і категорій; розв’язувати проблемні ситуації в процесі обслуговування клієнтів в підприємствах готельного господарства; вміти розробити статут підприємства готельного господарства.
Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): економіка підприємства; бухгалтерський облік; фінанси; гроші та кредит; право, економіка праці та соціально-трудові відносини, економіка туризму; міжнародний облік та аудит; тайм менеджмент; туроперейтинг; міжнародний облік і оподаткування; туризм міських агломерацій; зелений туризм; управління витратами; туристична логістика; організація ресторанного господарства; зовнішньоекономічна діяльність.
Зміст навчального модуля: Наукові основи організації роботи підприємств готельного господарства. Функціональна організація приміщень підприємства готельного господарства. Організація складського, тарного господарства в підприємствах готельного господарства. Організація роботи обслуговуючих господарств на підприємствах готельного господарства. Архітектура та інтер’єр у готельному господарстві. Технологія прибиральних робіт в підприємствах готельного господарства. Організація прийому та розміщення туристів в засобах розміщення підприємств готельного господарства. Організація надання додаткових послуг в підприємствах готельного господарства. Культура обслуговування в готельному господарстві. Організація продовольчого та матеріально-технічного постачання в готельному господарстві. Особливості організації праці в підприємствах готельного господарства. Раціональна організація праці робітників підприємства готельного господарства.
Види навчальних занять: лекція, практичне, консультація.
Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).
Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.
Методи контролю: письмовий, тестовий, практичний.
Форми підсумкового контролю: залік (семестр 7).
Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік питань, комплекти тестових завдань для поточного та підсумкового контролів.
Мова навчання: українська.