Дисципліна вільного вибору студентів спеціальної професійної підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» факультету економіки та бізнесу (ДВСПП)
ОПИС МОДУЛЯ
Назва дисципліни: Організація ресторанного господарства.
Тип модуля: вільного вибору студента.
Семестр 8.
Обсяг модуля: загальна кількість годин – 90; кількість кредитів ЄКТС – 3.
Результати навчання:
знати: критерії планування відкриття нових закладів ресторанного господарства; принципи формування мережі раціонального розміщення закладів ресторанного господарства; специфіку організації закладів ресторанного господарства як ланки надання послуг; принципи раціональної організації праці в закладах ресторанного господарства; особливості організації як постачання закладів ресторанного господарства, так і організації складського та тарного господарства; особливості організації виробництва кулінарної продукції; види, форми та методи обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства; специфіку обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства; особливості обслуговування туристів у закладах ресторанного господарства;
вміти: організовувати та планувати діяльність закладів ресторанного господарства щодо надання послуг у сфері ресторанного бізнесу; чітко формувати завдання діяльності закладів ресторанного господарства у відповідності з вимогами споживчого ринку; розробляти технологічні процеси сервісного обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства; розв’язувати проблемні ситуації в процесі обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства; вміти розробити статут підприємства ресторанного господарства.
Програмні результати навчання: ПРН 3, ПРН 4, ПРН 7, ПРН 8, ПРН 11, ПРН 15, ПРН 20, ПРН 21.
Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): економіка туризму; міжнародний облік та аудит; тайм менеджмент; туроперейтинг; організація готельного господарства; туризм міських конгломерацій; зелений туризм; управління витратами; туристична логістика; організація ресторанного господарства; зовнішньоекономічна діяльність.
Зміст навчального модуля: Основи організації роботи закладів ресторанного господарства. Класифікація закладів ресторанного господарства. Виробничо-торговельна структура закладів ресторанного господарства. Організація постачання закладів ресторанного господарства. Організація роботи складського, тарного та транспортного господарства. Основи організації виробництва продукції у закладах ресторанного господарства. Основні принципи організації виробництва у закладах ресторанного господарства. Організація роботи цехів виготовлення напівфабрикатів. Організація роботи гарячого, холодного та спеціалізованих цехів. Основи технологічного процесу обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства. Характеристика матеріально-технічної бази для організації обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства. Організація та моделювання процесу повсякденного обслуговування різних контингентів споживачів у закладах ресторанного господарства. Раціональна організація та нормування праці у закладах ресторанного господарства.
Види навчальних занять: лекція, практичне, консультація.
Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).
Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.
Методи контролю: письмовий, тестовий, практичний.
Форми підсумкового контролю: залік (семестр 8).
Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік питань, комплекти тестових завдань для поточного та підсумкового контролів.
Мова навчання: українська.