Обов’язкова анотована дисципліна здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми
ПІДПРИЄМНИЦТВО В ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ
ОПИС МОДУЛЯ
Назва дисципліни: Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі.
Тип модуля: обов’язковий.
Семестри: 7, 8.
Обсяг модуля: загальна кількість годин – 180; кількість кредитів ЄКТС – 6.
Результати навчання:
знати: сутність та економічну роль інноваційного підприємництва у готельно-ресторанній сфері; особливості венчурного підприємництва в Україні; організаційно-економічні форми інноваційного підприємництва, ринкові й інституціональні механізми його регулювання і управління; шляхи вдосконалення інноваційної політики держави;
вміти: визначати суперечності та тенденції сучасного процесу розвитку вітчизняної інноваційної сфери у готельно-ресторанній справі;
володіти навичками: розбудови моделі інноваційного розвитку готельно-ресторанного підприємства, обґрунтовувати критерії її ефективності та інноваційної конкурентоспроможності готельно-ресторанного бізнесу
здатен продемонструвати: здатність працювати в групі задля створення корпоративних інноваційних готельно-ресторанних підприємств та визначення їх ролі в сучасному процесі глобалізації світового ринку технологій.
Програмні результати навчання: ПРН3, ПРН6, ПРН 19, ПРН 20, ПРН 22, ПРН 24, ПРН 28, ПРН 29.
Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): економіка підприємства; менеджмент; маркетинг; основи проектування підприємств в готельно-ресторанному бізнесі; підприємницькі ризики у готельно-ресторанному бізнесі; організація підприємницької діяльності в готельно-ресторанному бізнесі.
Зміст навчального модуля: Інформаційні системи. Сучасний стан і тенденції розвитку інформаційних систем. Інформаційні технології у системах управління діяльністю готельно-ресторанної організації. Теорії інноваційного розвитку. Інноваційні процеси в готельно-ресторанному бізнесі. Корпоративні інформаційні системи. CRM системи. Організація електронного готельно-ресторанного бізнесу. Сучасні системи електронного бронювання й резервування. Реклама готельно-ресторанного бізнесу в Інтернет. Державне регулювання інноваційної діяльності. Геоінформаційні системи в організації готельно-ресторанного бізнесу. Інноваційні проекти в готельно-ресторанному бізнесі. Фінансове та інвестиційне забезпечення впровадження інноваційних технологій в готельно-ресторанному бізнесі. Правові аспекти інноваційної діяльності.
Види навчальних занять: лекція, практичне, семінарське, консультація.
Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).
Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.
Методи контролю: усний, письмовий, тестовий, практичний.
Форми підсумкового контролю: залік (семестр 7), екзамен, курсова робота (семестр 8).
Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік питань та комплекти тестових завдань для тематичного та підсумкового контролів.
Мова навчання: українська.