КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД – СОЦІАЛЬНО ВІДПОВІДАЛЬНИЙ УЧАСНИК ВЕЛИКОЇ ХАРТІЇ УНІВЕРСИТЕТІВ

Велика Хартія Університетів, що просуває, декларує та підтверджує фундаментальні принципи, на яких має ґрунтуватися місія університетів, була підписана в 1988 році з нагоди 900-річчя Болонського університету. Першим принципом, проголошеним у Хартії, став принцип незалежності: у своїх дослідницькій і викладацькій діяльностях університет повинен мати інтелектуальну й моральну незалежність від політичного впливу та економічних інтересів влади. Другий принцип полягає в тому, що викладання й дослідження повинні бути неподільними, а студенти мають бути залучені до процесу пошуку знань та їх кращого розуміння. Відповідно до третього принципу університет є майданчиком для вільних досліджень і дискусій, що вирізняється своєю відкритістю до діалогу та відмовою від нетерпимості.

Київський національний університет технологій та дизайну демонструючи академічній спільноті статус члена Великої хартії університетів (Magna Charta Universitatum) із 2018 року та підписанта Університетської програми дій 2020 року про глобальне зобов’язання просувати і підтримувати академічну спільноту, інституційну автономію, зв’язок між викладанням і дослідженнями, соціальну відповідальність та основні цінності, запрошує ЗВО долучитися до університетської спільноти, яка прагне постійно і послідовно вдосконалювати майбутнє вищої освіти у світі та підписати МСU-2020!

Підписуючи Велику Хартію Університетів-2020, університети заявляють про свою відданість первинній декларації та мають на меті відстоювати і просувати викладені у ній Принципи, Цінності й Обов’язки, задля посилення ролі університетів у збереженні планети, сприянні здоров’ю, процвітанню і просвітництву в усьому світі.

Подати заявку можна за покликанням: https://www.magna-charta.org/magna-charta-universitatum/mcu2020

16.04.2024