КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Наукова школа факультету хімічних та біофармацевтичних технологій серед ТОП-100 у міжнародному рейтингу в галузі медицини та фармації

Кафедра промислової фармації факультету хімічних та біофармацевтичних технологій Київського національного університету технологій є лідером з підготовки бакалаврів та магістрів промислової фармації для фармацевтичної галузі України.

Сьогодні на кафедрі сформований колектив з науково-педагогічних працівників, кандидатів та докторів наук, які є висококваліфікованими фахівцями з фармації, хімії та біології.

Освітній процес кафедри будується на принципах відкритості. Сьогодні в програми підготовки майбутніх фахівців впроваджено «in silico» технології розрахунку властивостей, ендо- та екзотоксичності біологічно активних речовин за даними QSAR аналізу, ділові ігри, психолого-педагогічні коуч-технології і ін. Для підтримки самостійної роботи студентів застосовується оригінальна, вперше розроблена на кафедрі, хмароорієнтована LMS «Хмара». Науковці кафедри беруть участь у розробці нормативних документів у сфері стандартизації обігу лікарських засобів в Україні.

У 2016 році на факультеті відкрито першу у Східній Європі навчально-наукову лабораторію молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології, яка обладнанана унікальним  устаткуванням (скануючий UV Vis спектрофотометр, установка для дослідження розчинення твердих лікарських форм VanKel 3000/VanKel 750D, HPLC рідинний хроматограф Agilent 1100 і ін.

Провідний міжнародний електронний журнал CEOWORLD Magazine, орієнтований на керівників компаній та бізнес структур по всьому світу, забезпечує своїх читачів фаховими аналітичними  дослідженнями щодо успішних бізнес-стратегій, інноваційних методів управління,  світових тенденцій економічного  розвитку, а також, на основі власної методики, проводить незалежну оцінку  та визначає рейтинг у різних сферах суспільства. Особливе місце займає ранжування вищих навчальних закладів всього світу.

На початку 2017 року  експерти журналу  CEOWORLD Magazine  завершили тримісячне дослідження та представили на загал світовий рейтинг ТОП-100 найкращих наукових шкіл та університетів, які забезпечують випуск високваліфікованих спеціалістів в області медицини та фармації  http://ceoworld.biz/2017/01/23/best-medical-and-pharmacy-schools-in-world-2017.

Серед призерів -  школа медицини Стенфордського університету;  школа медицини університету штату Вашингтон; школа клінічної медицини  Кембриджського університету. Приємною новиною стала висока незалежна оцінка діяльності факультету хімічних та біофармацевтичних технологій Київського національного університету технологій та дизайну,  який посів почесне 71 місце.

Це стало можливим внаслідок кропіткої цілеспрямованої роботи керівництва та науково-педагогічних працівників факультету щодо створення  сучасних навчально-наукових  лабораторій, проведення на факультеті  науково-дослідної та інноваційної роботи,  яка відповідає   кращим світовим практикам у фармацевтичній галузі.

01.02.2017