КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Інтерактивний тренінг на факультеті індустрії моди «Створюємо світ, зручний для всіх»

В рамках ініціативи Y2Y learning Friday та напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю 28 листопада 2017 р. у КНУТД проведено тренінг «Створюємо світ, зручний для всіх».

Y2Y learning Friday проводиться в рамках реалізації спільного проекту ВООЗ «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» в партнерстві зі Школою соціальної роботи ім. В. І. Полтавця Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України.

Мета заходу – дати розуміння майбутнім фахівцям як вони, застосовуючи принципи універсального дизайну у своїй професійній діяльності, зможуть зробити світ зручним для всіх і, зокрема, для людей з інвалідністю.

Упродовж зустрічі студенти факультету ІМ ознайомилися з проблемами, з якими стикаються люди з інвалідністю у повсякденному житті. Вони дізналися про концепцію та основні принципи універсального дизайну, а також про можливості їх застосування у своїй майбутній професійній діяльності. В межах інтерактивного спілкування присутнім було запропоновано розробити творчі проекти на тему «Як зробити світ зручним для кожного?».

Студенти КНУТД, проявивши зацікавленість та творчий потенціал, представили різноманітні проекти із застосуванням принципів універсального дизайну в технологіях, архітектурі та техніці.

30.11.2017