КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

У рамках співпраці проведені спільні дослідження за участі науковців нашого університету з розробки системи безпечного водокористування

Нещодавно в лабораторії кафедри прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон Київського національного університету технологій та дизайну були проведені спільні дослідження науковців Науково-технологічного парку «Полісся», м. Пінськ, Білорусь, Запорізької державної інженерної академії,  НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського  щодо розробки системи безпечного водокористування.

У науковому експерименті брали участь к.т.н., доц. Штепа В.М., аспірант Кот Р.Є., к.т.н., доц. Алексієвський Д.Г., наукові співробітники Туришев К.О. та  Новосад А.А.

Наукове завдання полягає у створенні технологічної установки комбінованої очистки промислових стічних вод з використанням ультразвукових, електромагнітних, електрохімічних методів, озонування та реагентного очищення з можливістю вибіркового впливу на забруднювачі в залежності від їх природи і концентрації.

Запропонована система водоочищення є інвестиційно привабливою для використання у комунальній сфері, зокрема у водопостачанні житлових будинків  та може бути інтегрована у технології «Smart House».

Науковці кафедри ПЕТПХВ поділились своїм досвідом щодо  використання волокнистих сорбційних матеріалів (тонковолокнистих фільтрів) для очищення питної води і промислових стічних вод.

Попередні теоретичні результати знайшли повне підтвердження в ході експериментальних досліджень. Сформований подальший план спільних дій творчого колективу щодо удосконалення розробленої системи водоочищення.

 

23.03.2018