КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну приєднався до відзначення Міжнародного дня англійської мови за ініціативи кафедри іноземних мов Навчально-наукового інституту сучасних технологій навчання КНУТД

23 квітня світ відзначає Міжнародний день англійської мови. Англійська є найбільш вживаною мовою на планеті, нею володіють близько 1.4 мільярда людей. Ця іноземна – одна з офіційних мов таких міжнародних організацій як ООН, НАТО, ЮНЕСКО. Англійською розмовляють наука та бізнес, технології та освіта, торгівля та політика, економіка та релігія.

Вперше День англійської мови, як і дні інших офіційних мов ООН, відзначили в 2010 році. Датою святкування став день народження Вільяма Шекспіра – великого англійського поета, письменника, знаменитого драматурга світу. Мета нових свят – зміцнити традиції багатомовності в світі.

За ініціативи кафедри іноземних мов Навчально-наукового інституту сучасних технологій навчання КНУТД приєднався до відзначення цього дня й Київський національний університет технологій та дизайну. На заняттях з англійської мови викладачі та студенти обмінялися інформацією щодо витоків ідеї святкування Міжнародного дня англійської мови. Студенти виступили з презентаціями за темами, пов’язаними з проблемними питаннями життя та творчості В. Шекспіра, зокрема: «Вплив творчості Вільяма Шекспіра на розвиток англійської літератури», «Шекспір та сучасний театр».

У рамках святкування студенти підготували тематичні постери, влаштували конкурси на краще декламування сонетів Шекспіра та виконання пісень англійською мовою.

 

Детальніше на сторінці Facebook: https://m.facebook.com/KafedraInozemnychMovKNUTD

24.04.2018