КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ДЕРЖАВНОГО НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ІНСТИТУТУ ВИПРОБУВАНЬ І СЕРТИФІКАЦІЇ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

У рамках співпраці між Державним науково-дослідним інститутом випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки та Київський національний університет технологій та дизайну 18.03.2024 р. відбувся круглий стіл щодо обговорення нагальних питань з розробки, сертифікації і впровадження виробів військового призначення. У заході взяли участь представники  кафедри моди та стилю КНУТД: Наталія Остапенко, декан факультету мистецтв і моди, д. т. н., проф., Тетяна Струмінська, завідувачка кафедри моди та стилю, к. т. н., доц., Алла Рубанка, доцент кафедри моди та стилю к. т. н., доц., Галина Олійник,  доцент кафедри моди та стилю, д.філ., доц.

 

  

Під час дискусії обговорили сучасний стан речового забезпечення Збройних Сил України, особливості розробки технічних специфікацій та необхідності їх обов’язкового дотримання усіма виробниками на всіх етапах проєктування та виготовлення виробів військового призначення. Представники Державного науково-дослідного інституту поділилися досвідом проведення сертифікованих лабораторних випробувань дослідних зразків на сучасному обладнанні. Під час зустрічі також було приділено увагу особливостям проведення дослідного носіння виробів, науково-педагогічні працівники КНУТД поділилися власним досвідом провадження наукових досліджень щодо впливу експлуатаційних навантажень на збереження властивостей виробів протягом задекларованого терміну носіння та зберігання.

 

Під час зустрічі значну увагу учасники круглого столу приділили обговоренню гармонізованих національних стандартів для виробів військового призначення з міжнародними, європейськими нормативними документами. Акцентовано увагу на необхідності врахування умов експлуатації, сумісності виробів та особливостей техніки й оснащення. В цілому, зустріч була дуже продуктивною, насиченою та корисною.

Також представники Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки подякували за організовані на кафедрі моди та стилю курси підвищення кваліфікації для їх працівників, що дуже позитивно вплинули на ефективність виконання ними своїх професійно-кваліфікаційних обов’язків.

Учасники круглого столу висловили взаємне бажання продовжувати співпрацю для наближення нашої Перемоги!

27.03.2024