КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «КОМПОЗИЦІЯ В ДИЗАЙН- ПРОЄКТУВАННІ» НА КАФЕДРІ МУЛЬТИМЕДІЙНОГО ДИЗАЙНУ

25 березня 2024 р. відбулося засідання наукового гуртка кафедри мультимедійного дизайну «Композиція в дизайн-проєктуванні» з теми: «Принципи створення стилізованого анімаційного персонажа. Використання анімаційних образних засобів при розробці характеру персонажа». Учасниками наукового гуртка є здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Мультимедійний дизайн» та «Дизайн (за видами)» бакалаврського та магістерського рівнів (Віталій Чіхман, Діана Старовойтова, Анжеліка Костіна, Діана Тиха, Ангеліна Олексюк, Ірина Остроушко, Владислава Зарубаєва, Олександр Гнатовський, Софія Грицай та ін.).

Керівниця гуртка Олена Слітюк, кандидат технічних наук, доцент кафедри мультимедійного дизайну ознайомила студентів із підходами до створення стилізованого анімаційного персонажа: етапами розробки та вимогами до проєктованого об'єкту.

 

 

Учасники наукового гуртка – студенти магістри та бакалаври кафедри мультимедійного дизайну

 

 

Фрагменти презентації. Розробка стилізованого анімаційного 3D-персонажа

На засіданні керівниця наукового гуртка звертала основну увагу гуртківців на поетапності створення образу анімаційного персонажа, на виборі факторів та образних засобів, що впливають на передачу характеру, пошуку ідеї образу, міміці, особливостях проєктування стилізованого анімаційного 2D та 3D-персонажа. На основі розглянутих рекомендацій, здобувачами освіти були розроблені власні ескізи персонажів. Учасники гуртка презентували свої роботи та доповіді за зазначеною темою.

Зустріч відбулася у жвавій та дружній атмосфері. Результати обговорень можуть бути використані у подальших  теоретичних і практичних дослідженнях здобувачів вищої освіти та у подальших наукових дослідженнях студентів у напрямі мультимедійний дизайн.

28.03.2024