КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ КНУТД У РОБОТІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ТУРИЗМУ ТА ІМІДЖЕВОЇ ПОЛІТИКИ КМДА

28 березня відбулося засідання Координаційної ради з туризму та іміджевої політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) під головуванням заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Хонди М.П., в яку входить Київський національний університет технологій та дизайну.

На засіданні було обговорено впровадження елементу безбар'єрності у сфері туризму та індустрії гостинності. Начальник управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради КМДА Марина Радова та її команда, представили проект цільової програми відновлення та розвитку сфери туризму міста Києва в 2025-2027 роках. В обговоренні приймали участь такі доповідачі, як Денис Бушковський – виконавчий директор ТОВ «Деол Партнерс», співзасновник Асоціації готелів та курортів України (UHRA); Яніна Гаврилова – голова правління громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів»; Євген Комаров – голова юридичного комітету громадської спілки «УКРАЇНСЬКА РЕСТОРАННА АСОЦІАЦІЯ»; Віталіна Мартиновська – генеральний директор Національного музею «Чорнобиль»; Наталія Барна – директор інституту філології та масових комунікацій університету «Україна». Всі спікери та галузеві експерти донесли загальне бачення як досягнути та впровадити напрацьовані вже стандарти безбар'єрного туризму.

Управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради КМДА, як стейкхолдер, роботодавець кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну відповідно до Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року – задає напрям і визначає пріоритети, а ми створюємо рівні можливості та вільний доступ до здобуття фахової перед вищої та вищої освіти відповідно до стандартів вищої освіти змінених в межах проєкту Міністерства освіти й науки України «Освіта для всіх» та Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Безбар’єрність — це не просто про комфортне життя або філософію суспільства без обмежень, це також важливий вектор державної політики в освіті та науці.

 

 

 

 

 

29.03.2024