КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРАКТИКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ІНФОРАМАЦІЙНИХ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕНОЛОГІЙ

У період з 12 лютого по 9 березня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій проходили практику, як обов’язкову освітню компоненту освітньо професійних програм: «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Компютерно-інтегровані технологічні процеси та виробництва», «Інженерія програмного забезпечення» та «Управління ІТ-проєктами».

Навчальна практика для здобувачів спеціальностей 121 Інженерія програмного забезпечення та 126 Інформаційні системи та технології проходила в мультимедійній аудиторії 4-102 та на кафедрі інформаційних та комп’ютерних технологій в навчальній лабораторії «Програмної інженерії та інформаційних систем» на платформі-симуляторі від компанії Genesis; для здобувачів спеціальності 174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка навчальна практика проходила в навчальних лабораторіях кафедри  ІКТ «Проєктування та моделювання автоматизованих систем» та «Систем автоматизованого керування та мікропроцесорної техніки». Виробнича, переддипломна та науково-дослідна практика проходила на вітчизняних підприємствах.

Основними базами виробничої практики  в цьому році були Київський електромеханічний коледж (м. Київ) та сучасні українські підприємства ПрАТ «КАРЛСБЕРГ Україна» (м. Київ), ТОВ «СУРІКАТ ЮЕЙ» (м. Київ), ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «АРЕЙ» (м. Київ), АТ «УКРТЕЛЕКОМ», ТОВ «ФОРА», ТОВ «ЕПОС» (м. Київ), ДП «Старокостянтинівський молочний завод» та інші, з якими укладено договори про співпрацю.

 

Під час виробничої практики здобувачі вищої освіти спеціальностей 121 Інженерія програмного забезпечення та 126 Інформаційні системи та технології закріпили отримані знання  на практиці з програмування, управління ІТ-проєктами, та використання сучасних комп’ютерних технологій при вирішенні практичних, реальних завдань.  Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 174 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології закріпили знання з автоматизації та приладобудування в контексті реальних виробничих умов, вдосконалили свої навички обслуговування спеціального устаткування та отримали досвід у сфері технологічних особливостей різних галузей виробництва.

Щиро дякуємо нашим шановним стейкхолдерам за надану можливість проходження практики здобувачами кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій Київського національного університету технологій та дизайну в реальних виробничих умовах та працевлаштування за спеціальністю.

29.03.2024