КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну на міжнародній виставці «Зброя та безпека-2017»

Київський національний університет технологій та дизайну другий рік поспіль бере участь у міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека-2017», яка відбулась у Міжнародному виставковому центрі з 10 по 13 жовтня 2017 року.

Виставка «Зброя та безпека» вже стала унікальною платформою для представлення розробок наукових шкіл університету, спрямованих на підвищення обороноздатності країни, формування сучасних підходів речового забезпечення військових підрозділів, активізації співпраці з науковими установами Міністерства оборони України.

 

На нашій експозиції були представлені інноваційні розробки полімерних матеріалів з використанням 3D технологій, екрануючих покриттів для захисту від електромагнітних випромінювань деталей військової техніки (зокрема тепловізорів, прицілів і ін.), найсучасніших волокнистих матеріалів з електропровідними, магнітними, антибактеріальними та фунгіцидними властивостями. Особливу увагу відвідувачів привертали засоби індивідуального захисту та бронезахисту військовослужбовців, взуття та одяг спеціального призначення.

Такий науковий і практичний доробок університету став можливий завдяки плідній співпраці з підприємствами-учасниками Кластеру легкої промисловості. Ми вдячні за участь у виконанні науково-інноваційних розробок  ТОВ «Ра.Да» (директор Андрій Прохоровський), ПАТ «Чинбар» (генеральний директор Віктор Ліщук), ТОВ «Український взуттєвий альянс» (засновнику Геннадій Косміна), ТОВ «НВК «Гідростиль»» (директор Олег Півовар). 

 

В рамках виставки Міністерством освіти та науки було проведено V міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», на якій з доповідями виступили декан факультету дизайну проф. Марина Колосніченко, завідувач кафедри ергономіки і проектування одягу доц. Наталія Остапенко, доцент кафедри технології та конструювання швейних виробів Андрій Курганський.

Київський національний університет технологій та дизайну запрошує до співпраці у рамках науково-дослідних проектів та розширення діалогу з усіма партнерами з метою розв’язання питань речового забезпечення та екіпірування військовослужбовців.

З питань співпраці та інформацію ви можете знайти тут.

13.10.2017