КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

IV УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКИЙ ФОРУМ НАУКИ І ТЕХНОЛОГІЙ

Викладачі і науковці факультету хімічних і біофармацевтичних технологій КНУТД взяли участь в роботі IV Українсько-Китайського форуму науки і технологій, який проходив з 16 по 21 вересня 2018 року в Харбінському інституті технологій (м. Харбін, КНР). 

Харбінський інститут технологій був заснований в 1920 році, налічує близько 50 тисяч студентів, п’ять тисяч викладачів і серед політехнічних інститутів Китаю посідає третє місце, а також входить у 500 найкращих університетів світу. Завідувач кафедри прикладної екології, технології полімерів і хімічних волокон професор Плаван В.П., доцент  кафедри промислової фармації Бесарабов  В.І., старший науковий співробітник кафедри електрохімічної енергетики і хімії Хоменко В.Г., асистент кафедри ПЕТПХВ Коляда М.К. виступили з науковими доповідями в секційних засіданнях форуму.

Делегати форуму відвідали новий сучасний Технопарк майбутнього, який створюється в місті Циндао в провінції Шаньдун на сході Китаю, так звана Синя силіконова долина, місце розташування науково-дослідних інститутів і високотехнологічного виробництва з сучасною логістикою.  

Серед делегатів форуму були представники науково-дослідних інститутів Національної академії наук України, інших вищих навчальних закладів. Участь делегації КНУТД в роботі форуму сприяла популяризації наукових шкіл університету, дала можливість встановити зв’язки з потенційними партнерами для двостороннього співробітництва.

 

28.09.2018