КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Співробітники столичного медичного університету ім. О.О. Богомольця отримали від Київського національного університету технологій та дизайну засоби індивідуального захисту

Київський національний університет технологій та дизайну успішно продовжує виготовляти засоби захисту від COVID-19. Світова епідемія зумовила підвищений попит на такі вироби, але в першу чергу вони необхідні людям, що безпосередньо задіяні у діагностиці та лікуванні коронавірусу.

 

30 квітня 2020 р. відбулась зустріч ректора КНУТД Грищенка Івана Михайловича із ректором Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Юрієм Леонідовичем Кучиним, під час якої він передав партію захисних візорів. В їх виробництві, яке розгорнуто на базі науково-дослідної лабораторії факультету хімічних та біофармацевтичних технологій, активно беруть участь студенти та викладачі нашого університету. Ці захисні екрани використовуються в лікувальних закладах як в Україні так і в європейських країнах. Вони завдяки 3D технологіям щільно прилягають до обличчя та не створюють дискомфорту під час захисту обличчя та очей від випадкового потрапляння інфекції, можуть використовуватись повторно після обробки дезінфікуючими засобами.

 

КНУТД входить до складу Київського освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості. Його технології в продукції бронежилетів, спецвзуття, костюмів для авіаторів й інших виробах уже давно користуються доброю славою. Нинішні розробки вчених університету це відповідь на виклики часу, адже пандемія – проблема не лише медична, але й соціально-економічна.

На фото два керівники університетів.

Адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловила подяку нашому університету за надані засоби захисту.

01.05.2020