КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УРОЧИСТЕ ПІДПИСАННЯ ПАРТНЕРСЬКИХ УГОД ПРО СТВОРЕННЯ МІЖНАРОДНОЇ МЕРЕЖІ ВІРТУАЛЬНИХ МОЛОДІЖНИХ БІЗНЕС-ХАБІВ НА БАЗІ КНУТД

29 березня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулось урочисте підписання партнерських угод про співпрацю та приєднання до Міжнародної мережі віртуальних молодіжних бізнес-хабів між координатором її створення – Київським національним університетом технологій та дизайну та партнерами проєкту – закладами загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти України. Захід відбувся  у контексті реалізації Київським національним університетом технологій та дизайну грантового проєкту ERASMUS-EDU-2021-VIRT-EXCH «Міжнародна мережа віртуальних молодіжних бізнес-хабів» VEHUB4YOU, який фокусується на передаванні бізнес-знань з ЄС молодим людям східних країн-партнерів (від 13 до 30 років) за допомогою технологій віртуального обміну.

Церемонію підписання угод відкрила Олександра Ольшанська, декан факультету управління та бізнес-дизайну, доктор економічних наук, професор, координатор проєкту від КНУТД. Олександра Володимирівна коротко презентувала проєкт VEHUB4YOU та представила учасників заходу, повідомивши, що на підписанні угод присутні 18 директорів закладів загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти, онлайн-участь у заході беруть представники ще 22 закладів освіти, які приєднуються до Мережі. Крім того, координатор проєкту акцентувала увагу присутніх на надзвичайно широкій географії учасників – майбутніх партнерів проєкту. Зокрема, це заклади освіти Києва, Львова, Харкова, Чернігова, Переяслава, Дніпра, Полтави, Борисполя, Кременчука тощо.

 

 

Представивши учасників, Олександра Володимирівна надала слово для привітання та виступу Іванові Грищенку, ректору Київського національного університету технологій та дизайну, доктору економічних наук, професору, академіку НАПН України.

 

 

Іван Михайлович розповів про те, як Університет працює у складні часи повномасштабної війни, про ті проблеми та виклики, що постали перед викладацьким колективом та студентством.  Підкреслив, що незважаючи на це, професорсько-викладацький корпус продовжує успішно виконувати не тільки свою головну місію – підготовку висококваліфікованих фахівців, а й системно здійснює науково-дослідницьку та проєктну діяльність. Іван Грищенко зазначив, що попри всі виклики, Університету вдалося зберегти кількість студентів та викладацький колектив, а також не тільки зберегти свої позиції у міжнародних та вітчизняних рейтингах, а значно підвищити їх та активізувати роботу за багатьма напрямами міжнародної співпраці, зокрема в напрямі інтернаціоналізації освіти, розвитку проєктної діяльності та міжнародної академічної мобільності. Іван Михайлович підкреслив, що КНУТД першим з українських ЗВО почав експортувати освітні послуги у Китайську Народну Республіку, відкривши спільно із Технологічним університетом Цілу (місто Цзінань, провінція Шаньдун) перший  україно-китайський освітній заклад — Київський інститут у Цілу. Ректор акцентував увагу на важливих завданнях та шляхах подальшого розвитку Університету в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення України.

 

 

Після цього розпочалася церемонія підписання угод про приєднання до Міжнародної мережі віртуальних молодіжних бізнес-хабів між координатором проєкту ERASMUS-EDU-2021-VIRT-EXCH VEHUB4YOU Київським національним університетом технологій та дизайну та партнерами проєкту – закладами загальної середньої та вищої освіти України співпрацю між Київським національним університетом технологій та дизайну та закладами загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти, які виявили бажання взяти участь у реалізації проєкту.

 

 

На завершення урочистої частини учасники та нові партнери, що приєднались до проєкту VEHUB4YOU обмінялися думками щодо напрямів подальшої реалізації проєкту та зробили спільне фото на згадку про цю важливу подію.

 

 

Після цього гостей було запрошено на екскурсію Київським національним університетом технологій та дизайну, де їх було ознайомлено з Музеєм вишиванки КНУТД, який представила Тетяна Букорос, директор науково-технічної бібліотеки КНУТД, кандидат політичних наук, доцент. Гості зробили спільне фото єднання з вишиваним українським рушником. 

 

 

Далі учасники відвідали дизайн-студією «Shoe Design Studio» – Музей взуття, де представлено досягнення науковців та студентів КНУТД. У навчально-науковій лабораторії швейних технологій в індустрії моди, де вперше в Європі було презентовано найновітніше обладнання японського бренду JUKI, гостей було ознайомлено з найсучаснішими швейним обладнанням, на якому навчаються студенти університету.

 

 

На завершення зустрічі гості – керівники закладів загальної середньої, фахової передвищої та вищої освіти та члени команди проєкту VEHUB4YOU факультету управління та бізнес-дизайну у залі засідань обговорили шляхи майбутньої співпраці щодо реалізації заходів, передбачених проєктом та домовились про проведення ECONOMICS DAY у КНУТД із запрошенням учнів закладів загальної середньої освіти та студентів коледжів у квітні 2024 року, на якому буде представлено проєкт VEHUB4YOU та створену Мережу віртуальних молодіжних бізнес-хабів.

Щиро дякуємо учасникам та гостям заходу! Тримаємо освітній та науковий фронт!

Разом до Перемоги!

31.03.2024