КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХИСТ ЗВІТІВ ПРО ПРАКТИКУ НА КАФЕДРІ ГРАФІЧНОГО ДИЗАЙНУ

18 березня 2024 року на кафедрі графічного дизайну відбувся захист звітів про практику здобувачів освіти бакалаврського рівня освітньої програми «Графічний дизайн».

Освітня програма передбачає проходження здобувачами освіти навчальної практики (1 і 2 курси), виробничої (з курс) та переддипломної практик (4 курс).

Метою навчальної практики бакалаврів 1 і 2 курсів було виконання замальовок з подальшою стилізацією і використанням як джерела для розробки об’єктів графічного дизайну. Разом із керівниками практики здобувачі освіти відвідали художні виставки, музеї: Національний науково-природничий музей НАН України; Київський зоологічний парк; Національний музей історії України; оранжереї ВДНГ та Національного ботанічного саду ім. Гришка; Національний заповідник «Софія Київська», Національний музей архітектури та побуту України та інші локації.

Виробнича та переддипломна практики бакалаврів проходили на сучасних підприємствах України, зокрема: ТОВ «Видавництво “Артхасс”», м. Київ; ТОВ «Центр Сучасного Проектування», м. Одеса; ТОВ «Такава», м. Київ; ТОВ Рекламна агенція «Арт Майстер», м. Житомир; ТОВ «Бюро Маркетингових технологій», м. Київ; ТОВ Видавничо-поліграфічна компанія «ЮСТОН», м. Київ»; ТОВ «ЮБІАЙ ПАК Студія», м. Київ; ТОВ «Нова Реклама», м. Київ та багатьох інших.

Основними завданнями виробничої та переддипломної практик було удосконалення практичних навичок самостійної роботи на посаді графічного дизайнера в процесі розробки та практичного виконання об’єктів графічного дизайну. Залежно від умов на конкретному підприємстві, студентам було пропоновано конкретизувати індивідуальне завдання в одному з таких форматів: виконання рекламної продукції, упаковки, фірмового стилю, плаката тощо.

Керівники практики Євген Гула, професор, в.о. завідувача кафедри графічного дизайну КНУТД, Олександра Колісник, професор кафедри графічного дизайну КНУТД, Оксана Мазніченко, доцент кафедри ГД, Святослав Подлевський, доцент розглянули звіти про практику, відзначили найбільш творчі дизайн-проєкти студентів, що були виконані під час проходження практики на базі підприємств та кафедри. На захист практик були запрошені Наталія Чупріна, гарант ОП «Графічний дизайн», професор, Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, які відмітили високий рівень робіт студентів, виконаних під час практики.

За результатами практик здобувачі освіти набули навичок зарисовки і стилізації об’єктів, у тому числі з використанням комп’ютерних програм, ознайомилися з технологіями, обладнанням та організацією сучасних поліграфічних виробництв, а також традиційними й новітніми матеріалами в графічному дизайні. Деякі проєкти, виконані студентами під час виробничої та переддипломної практик, були рекомендовані кафедрою графічного дизайну для участі в різноманітних конкурсах.

01.04.2024