КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ІННОВАЦІЙНИЙ СЦЕНІЧНИЙ ПРОСТІР «МАЙСТЕРНЯ «КРОК» В УНІВЕРСИТЕТІ

Креативний сценічний простір творчої  лабораторії «Майстерня КРОК», яка діє на кафедрі сценічного мистецтва і культури відкриває інноваційні можливості для розвитку особистості здобувачів вищої освіти та їх талантів.

Упродовж 2023–2024 навчального року для  якісного забезпечення здобувачів вищої освіти спеціальності «Сценічне мистецтво» відкрито вже 2-й сценічний простір із залою на 50 глядацьких місць, обладнаною звуковою та освітлювальною апаратурою з професійним покриттям підлоги та оформленням сцени.

Наявність в Творчій лабораторії «Майстерня «Крок» повноцінного сценічного простору, наближеного до умов професійного театру, дає можливість здобувачам опанувати практичні навички фахівця сценічного мистецтва в умовах освітнього простору університету.

За лаштунками сцени є простір для розміщення костюмерної та гримерної для перевтілення майбутніх акторів у сценічних персонажів. Також є місце для розташування обладнання звуко- та світлотехніки. Приміщення облаштовано відповідно до правил пожежної безпеки та має запасний вихід для глядачів.

Фото 1. Глядацька зала сценічного простору творчої лабораторії  «Майстерня «Крок»

Відкриття лабораторії за участі ректора Івана Грищенко та адміністрації  відбулося в творчій атмосфері з побажаннями успіхів у навчанні та досягненні заповітної мрії – опанування творчої і надзвичайно цікавої спеціальності.

Фото 2. Анна Новобранець читає поему Ліни Костенко «Маруся Чурай»

Анна Новобранець, здобувачка 4-го курсу академічної групи БАМПск-22, кафедри сценічного мистецтва і культури, виконала поему Ліни Костенко «Маруся Чурай», яка заповнила хвилюючу атмосферу заходу.

Фото 3. Сцена творчої лабораторії «Майстерня «Крок»


Фото 4. Закулісний простір із дзеркалами

Перспектива роботи Творчої лабораторії передбачає практичне опрацювання отриманих здобувачами знань, а також ключових фахових компетентностей. Це дасть змогу закріпити здобуті знання шляхом практичного опрацювання в лабораторних умовах і сформувати унікальну творчу особистість.

Фото 5. Здобувачі академічної групи БАМП1-22, вистава «Розстріляне відродження», художній керівник курсу В’ячеслав Довженко, засл. арт. України, доцент

До відкриття сценічного простору Творчої лабораторії «Крок» студенти підготували дві вистави: «Розстріляне відродження» та «Калейдоскоп віршованих казок», а також провели публічні покази зі сценічної мови та естрадного вокалу.

Фото 6. Здобувачі академічної групи БАМП1-22, вистава «Розстріляне відродження»

У роботі сценічних майданчиків творчої лабораторії «Майстерня «Крок» окрім освітнього процесу, передбачається проведення практичних тренінгів, майстер-класів та зустрічей із запрошеними митцями-практиками сценічного мистецтва і культури. Ці зустрічі будуть спрямовані на підвищення якості навчання здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Акторська майстерність та продюсування».

Фото 7. В’ячеслав Довженко, засл. арт. України, доцент кафедри СМК перед показом вистави «Розтріляне відродження»

Фото 8. Вистава «Калейдоскоп віршованих казок» акад. група  БАМП1-22

Формат Творчої лабораторії передбачає практичну аудиторну та позааудиторну діяльність, що є невід’ємною частиною якісної підготовки майбутніх фахівців сценічного мистецтва. Одночасно Творча лабораторія розширює можливості творчої самореалізації здобувачів.

Фото 9. Показ зі сценічної мови 4-го курсу, академічна група БАМП-21,

викладач Людмила Ардельян, засл. арт. України, доцент

Фото 10. Показ зі сценічної мови 4-го курсу, академічна група БАМП-21,

викладач Людмила Ардельян, засл. арт. України, доцент

Фото 11. Вистава «Калейдоскоп віршованих казок» акад. група БАМП-22.

Фото 12. Показ з естрадного вокалу 2-го курсу, співає Валерія Буряк

 викладач Олена Лукашова, засл. арт. України

Фото 13. Після вистави із Анфісою Коленко, завідувачкою кафедри СМК та Артемом Атаманюком, актором театру і кіно, ст. викладачем кафедри СМК

Фото 14. Відкрили сценічний простір та запросили на перегляд першого глядача

12.04.2024