КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УЧАСТЬ КНУТД У ПЕРШОМУ МАРКЕТІ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО ДИЗАЙНУ

КНУТД долучився до наймасштабнішої креативної події року – Тижня українського дизайну та інновацій (Ukrainian design and innovation week, UDIW), який відбувся з 1 по 7 квітня 2024 року в Києві. Захід проходив під егідою «World Design Weeks», глобальної мережі, що об’єднує тижні дизайну в більш ніж 40 містах світу.

06 квітня 2024 року КНУТД взяв участь у головній події Тижня українського дизайну та інновацій – найбільшому Маркеті сучасного українського дизайну в Мистецькому Арсеналі. Маркет об’єднав більше 100 провідних представників із різних сфер дизайну – промисловий, графічний, предметний, фешн-дизайн, дизайн інтер’єру, меблів, освітлення, текстилю тощо.

На відкриття виставкового стенда КНУТД завітали ректор університету, Іван Грищенко, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України; Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД; Володимир Стаценко, проректор з цифрової трансформації КНУТД; Людмила Іванова, директор ТОВ «ДАНА-МОДА», член Освітнього інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості в м. Києві; декани факультетів, директори навчально-наукових інститутів, керівники підрозділів КНУТД, викладачі і здобувачі освіти факультету дизайну.

Відкрив виставку ректор університету Іван Грищенко. Іван Михайлович закцентував на тому, що університет бере участь у заходах Тижня дизайну з метою популяризації здобутків і просування розробок КНУТД у галузі дизайну. Університет є передовим дизайнерським закладом освіти, багато років здійснює підготовку фахівців з дизайну: графічний і мультимедійний дизайн, дизайн одягу, меблів та інтерʼєру тощо. Сьогодні КНУТД навчає близько 2300 студентів-дизайнерів, із них близько 600 студентів-іноземців. Випускники університету стають професійними дизайнерами, творчість яких є відомою в усьому світі. «Нині потрібно сприймати сферу мистецтва і дизайну та інші творчі індустрії не лише як простір для створення інноваційних і креативних продуктів, а й як важливий сектор економіки регіону, що значно впливає на суспільне життя та є ефективним джерелом розвитку держави і післявоєнного відновлення України», – наголосив Іван Грищенко.

Ректор КНУТД Іван Грищенко з організаторами Маркету дизайну Анатолієм і Катериною Росковшенко

 

Наш університет представив освітні програми факультету дизайну, творчі роботи викладачів і студентів кафедр факультету: моделі одягу, плакати, постери, проєкти середовища, макети виробів, фотороботи, рекламну продукцію тощо.

Під час роботи виставкового стенда активно здійснювалася профорієнтаційна робота, ознайомлення відвідувачів Маркету сучасного українського дизайну з освітніми можливостями університету, умовами навчання і перспективами для студентів спеціальності 022 «Дизайн», правилами вступу на освітні програми факультету дизайну.

Найціннішою можливістю заходів такого рівня як Маркет сучасного українського дизайну є встановлення та зміцнення контактів з провідними представниками із різних сфер дизайну. Іван Грищенко відвідав стенди партнерів, було налагоджено професійні контакти з представниками дизайнерських фірм і підприємств, визначено стратегічні цілі щодо розвитку дизайнерського напряму в університеті.

Участь у подіях такого рівня дає можливість отримати професійні інсайти, набути унікальний комунікативний досвід та отримати актуальну інформацію в галузі дизайну. Це перша участь КНУТД у Маркеті сучасного українського дизайну, віримо, що вона стане традиційною і сприятиме популяризації творчих здобутків нашого університету на українському і світовому освітньому та креативному просторах.

13.04.2024