КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ДАР’Ї ГРЕБЕЛЬНИК ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

16 квітня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну для здобувачів вищої освіти кафедри приватного та публічного права відбулася лекція засновниці інноваційного проєкту для креативних індустрій – української літплатформи «Аркуш» Дар’ї Гребельник на тему: «Розробка креативного цифрового простору на прикладі літплатформи «Аркуш»: творчі активності, внутрішня соціальна мережа та ґейміфікація на етапі альфа-тестування».

Лектор розповіла про ключові аспекти створення платформи від концепції до робочого прототипу, включно з об’єднанням українських авторів та читачів, створенням професійної мережі для вирішення проблем українського літературного простору. Дар’я Гребельник охарактеризувала як попередній досвід команди засновників в різних індустріях допоміг створити унікальний продукт, який об’єднує літературу, технології та соціальні мережі.

Особлива увага була приділена ідейному ІТ-стартапу, де використовуються сучасні технологічні рішення, такі як програмування на мові Rust для забезпечення безпеки та швидкодії, а також впровадження штучного інтелекту в професійні версії платформи.

Під час лекції було розглянуто такі проблеми українського літпростору як недостатня підтримка молодих авторів та обмежені можливості для монетизації творчості. «Аркуш» пропонує рішення цих проблем через інтеграцію багаторівневої монетизації і професійних соціальних мереж.

Обговорення також охопило впровадження сучасних ІТ-рішень, включно з ґейміфікацією та використанням штучного інтелекту, що робить «Аркуш» передовою платформою для видавництв та творців.

Учасники лекції активно взяли участь у дискусії, обговорюючи потенціал літплатформи для розвитку українських креативних індустрій та виклики, пов'язані з її реалізацією у віртуальному видавничому просторі.

Щиро вдячні Дар’ї Гребельник за цікаву, змістовну та корисну лекцію!

20.04.2024