КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПЕРША ЛЕКЦІЯ ІЗ АВТОРСЬКОГО КУРСУ ВАЛЕРІЯ РИБАСА

16 квітня 2024 року в рамках авторського курсу «Економіка нитки та фурнітури» відбулася перша відкрита лекція Валерія Рибаса, директора ТОВ «ТК-Фурнітура», співзасновника єдиної в Україні фабрики ниток «Barva». До цієї непересічної події долучилися понад 60 осіб – здобувачів вищої освіти різних спеціальностей та викладачів КНУТД.

Валерій Рибас розповів слухачам про деякі випадки зі своєї підприємницької діяльності, які сформували його як особистість та сприяли розумінню справжніх базових людських цінностей – честі, довіри, взаємоповаги.

Лектор виокремив п’ять етапів розвитку легкої промисловості в Україні, починаючи з 1991 року і до теперішнього часу та як вони впливали на створення та розширення власного бізнесу попри кризи в країні, започаткування і становлення напряму, від несприйняття продукту виробництва до його визнання.

Спікер із 30-річним досвідом роботи в галузі легкої промисловості поділився рекомендаціями щодо організації та ведення бізнесу з позиції ефективного управління реальним сучасним виробництвом. Присутнім було цікаво дізнатися про паритетність і важливість обох сторін у бізнесі – виробників та покупців. Зазначено, що виробник має вміло прогнозувати асортимент продукції, в тому числі з урахуванням вподобань українського споживача й прораховувати ситуацію на ринку.

Також Валерій В’ячеславович анонсував зміст подальших лекцій, у яких буде висвітлено етапи становлення і розвитку бізнесу, пошук партнерів та гідне ставлення до них, способи оцінювання роботи кадрового персоналу, аспекти конкуренції із Заходом і Сходом, рівень відповідальності, складнощі роботи в умовах криз та війни.

Матеріал лекції став справжнім джерелом натхнення для слухачів, підґрунтям для роздумів щодо професійного становлення, спонукав до знань, розвитку та постійного саморозвитку, аналізу та критичного мислення. Харизма, щирість, відкритість та власна історія успіху Валерія Рибаса зачепили серця молоді.

Насичена пізнавальною інформацією лекція в атмосфері невимушеності та довіри завершилася гучними аплодисментами, як прояв поваги до Валерія В’ячеславовича, як до професіонала, успішної та щирої людини!

20.04.2024