КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародний обмін досвідом створення креативного одягу з хутра

У Київському національному університеті технологій та дизайну за ініціативою Асоціації хутровиків України відбувся ІІІ Міжнародний форум для молодих і майбутніх хутрових дизайнерів та конструкторів-технологів Fur Futures Ukraine. У форумі приймали участь провідні фахівці галузі та молоді фахівці з Туреччини, Білорусії, Данії та України.

Відкрили форум: перший проректор університету проф. Іван Грищенко, президент Української асоціації хутровиків Ігор Зварич та виконавчий директор Української асоціації хутровиків Алла Гослінг (Ємельянова).

Асоціація хутровиків України вносять великий вклад у розвиток хутрової галузі України та всебічно підтримують молодих технологів, конструкторів, дизайнерів та майбутніх спеціалістів галузі. Так завдяки їх плідній праці з університетом  та особисто ректором І.М.Грищенко на кафедрі ТКШВ створено та обладнано лабораторію по виготовленню хутряних виробів, де майбутні фахівці галузі зможуть відточувати свою майстерність та набувати практичних навичок. А тому знаковою подією ІІІ Міжнародного форуму було урочисте відкриття цієї лабораторії, до якого студенти, які навчаються за новою спеціалізацією «Технології та дизайн хутряних виробів», підготували свої перші творчі роботи під керівництвом к.т.н., доцента кафедри ТКШВ І.В. Проданчук.

Хочеться також зазначити, що у презентації творчих робіт студентів кафедри Технології та конструювання швейних виробів, яку очолює д.т.н., професор, академік С.М. Березненко, почесне місце займали роботи учасників Міжнародного конкурсу ПЕЧЕРСЬКІ КАШТАНИ студентів Галушко Марії (колекція «Анімашкі») та Коваль Ірини (колекція «Трояндова розкіш») , колекції яких було виконано під керівництвом к.т.н., доцента кафедри ТКШВ І.В. Проданчук.

Колекція «Трояндова розкіш»

(автор студ. Коваль Ірина)

Колекція «Анімашки»

(автор студ. Галушко Марія)

Колекція «Анімашки» була створена в рамках спільного проекту з кафедрою біотехнології, шкіри та хутра завідувач кафедрою О.Р. Мокроусова.

Завідувач кафедрою професор Сергій Миколайович Березненко презентував нову спеціалізацію «Технології та дизайн хутряних виробів», розповідав про її досягнення та плани. Висловив щиру подяку Ректору КНУТД Грищенко Івану Михайловичу за підтримку відкриття нової спеціалізації, президентові Української асоціації хутровиків Зваричу Ігорю Теодоровичу, виконавчому директорові Аллі Вікторівні Гослінг, лідерові руху FUR FUTURES UKRAINE, випускниці нашого університету і дизайнеру Діані Агаян, дизайнеру Ірині Пархоменко за підтримку молодих талантів. Також висловив щиру подяку віце-президенту KORENHAGEN FUR Касперу Райнбахеру та Вікторії Пустинниковій за цінний хутряний подарунок та за підтримку молодих талантів.

Головною метою проведення Форуму Fur Futures Ukraine є обмін досвідом фахівців-практиків з талановитою молоддю, підтримка креативних ідей та обговорення нагальних проблем галузі.

В рамках форуму продемонстрували свої колекції переможці конкурсу «Remix – Eurasia» Губаль Наталія, Брігида Юлія, Муравицька Мар'яна. Дизайнер з Туреччини, переможець конкурсу «Remix – Eurasia» і призер конкурсу в Мілані Алі Коч презентував свої конкурсні моделі та поділився секретами натхнення для їх створення. Дизайнер компанії «Tukafurlux», дипломант конкурсу «Remix - Eurasia» Григорій Лаврук (Україна) демонстрував свої колекції хутрових виробів.

  

Багато питань та цікавих відповідей прозвучало під час майстер-класу, який проводила Голова асоціації хутровиків Туреччини «KSAID», засновник школи хутровиків в м.Стамбул Айфер Гюмрюк.

Вітали гостей форуму творчій колектив Студії народної пісні «Червона калина»

 

З заключним словом на Форумі виступив Директор бренду «GNL» Ірина Козирева та директор республіканської асоціації хутровиків «Белпушнина» Григорій Попов (Білорусь), які у своїх виступах зазначили, що хутрова промисловість це дуже потрібна для людства галузь, яка стає сьогодні достатньо унормованою та стандартизованою, починаючи з утримання та розведення її сировинної бази, а головне – що це є відтворення природного кругообігу нашого існування у всесвіті та запорука підтримки рівноваги речей, які не здатні екологічно забруднювати нашу планету. Тому у хутровій та шкіряній промисловості є майбутнє!

Щиро вдячні всім гостям, керівництву КНУТД та учасникам ІІІ Міжнародного форуму для молодих і майбутніх фахівців Fur Futures Ukraine.

25.04.2018