КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ХVІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі»

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась  XVІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі».Конференція покликана активізувати і популяризувати наукову діяльність молоді та сприяти розвитку творчих контактів. Співорганізатори конференції - Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, асоціація «Укрлегпром».

 

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор Віктор Каплун, який відмітив, що в умовах сучасного стану економіки актуальним є запровадження механізмів розвитку науки та інновацій саме у середовищі студентів і молодих вчених.

До учасників конференції з вітальним словом та інформацією про стан і проблеми галузі, перспективи співробітництва науковців з підприємствами легкої промисловості виступили президент Української технологічної академії Ігор Половніков, директор ТОВ «РА.ДА» Андрій Прохоровський, директор ТОВ «Науково-виробнича компанія “Гідростиль”» Олег Півовар.

На пленарному засіданні були заслухані цікаві і змістовні доповіді студентів: Київського національного університету технологій та дизайну Альони Двойних і Оксани Дорошенко, Марини Лещишин, Ганни Лободи і Тетяни Гірної, Аліни Сапян, Херсонського національного технічного університету Яни Богомолової, Луцького національного технічного університету Катерини Панько, Сумського державного університету Марини Прокопенко, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Дмитра Амєрова і  Національної академії Національної гвардії України Станіслави Котенок, Львівського торгівельно-економічного університету Олени Онисимової, Київського національного торговельно-економічного університету Тетяни Ткаченко.

 

У рамках роботи конференції підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Технології легкої промисловості»,  що проводився на базі нашого університету. Загалом на конкурс було подано 47 робіт (54 студентів - авторів, 48 наукових керівників) з 13 закладів вищої освіти України. 15 молодих науковців стали призерами конкурсу. Авторитетне журі з представників провідних підприємств легкої промисловості, бізнесменів та науково-педагогічних працівників, відмітило високий рівень виконання конкурсних робіт, їх практичне спрямування.

Кращі доповіді у вигляді тез та статей будуть опубліковані у наукових виданнях університету.

Завершилось пленарне засідання конференції церемонією нагородження переможців та учасників конкурсу.

 

В цьому році вперше в рамках конференції відбулась презентація інноваційних наукових проектів студентів, аспірантів та молодих вчених на конкурсі «Scientific Start-up». На розгляд журі було подано 15 підготовлених інноваційних  проектів.

 

За умовами конкурсу були визначені три проекти, які є дослідницькими за своїм характером, мають наукове й прикладне значення та представлені як закінчені бізнес-проекти.

Учасники заходу привітали переможців:

1 місце – проект «Станок ЧПК», автор - Тарас Лебедюк (науковий керівник доц. Барилко С.В.);

2 місце – проект «Розробка адаптаційного одягу для людей з інвалідністю» авторів Ігоря Іванова та Гліба Пожилова-Несміяна (науковий керівник проф. Супрун Н.П.);

3 місце – проект «ДоломітБіо», автор - Євгеній Несенюк (науковий керівник доц. Белялов Т.Е.).

 

Організатори конференції та конкурсу «Scientific Start-up» висловлюють щирі слова подяки учасникам та гостям заходу. Сподіваємось на подальшу плідну  співпрацю.

27.04.2018