КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Студенти факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій – призери ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування»

25-27 квітня 2018 року на базі кафедри машин та апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Хмельницького національного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування».

В олімпіаді брали участь 17 студентів з 5 ЗВО України: Хмельницького національного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Луцького національного технічного університету, Херсонського національного технічного університету і Київського національного університету технологій та дизайну.

Склад команди Київського національного університету технологій та дизайну: Поліщук Анастасія Анатоліївна, Шпак Владислав Ігорович, Князєв Ілля Максимович і Джух Андрій Володимирович. Керівники команди: д.т.н., професор кафедри прикладної механіки та машин Місяць Володимир Петрович, к.т.н., доцент кафедри прикладної механіки та машин Рубанка Микола Миколайович.

На урочистому відкритті до учасників олімпіади зі вступним словом звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Матюх Сергій Анатолійович.

Також учасників привітали декан факультету інженерної механіки Олександренко Віктор Петрович та голова журі олімпіади, завідувач кафедри машин та апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Поліщук Олег Степанович.

Учасникам олімпіади були запропоновані конкурсні завдання з наступних розділів:

1. Комп’ютерне проектування машин:

  • побудова ЗD моделей деталей машин з натури у прикладних комп’ютерних програмах (на вибір Auto CAD, SolidWorks);
  • визначення маса-інерційних параметрів деталей машин за їхніми ЗD моделями.

2. Основи розрахунку і конструювання типових машин:

  • розрахунки пружних елементів механізмів, деталей машин на вібростійкість і на дію ударних навантажень;
  • захист машин і підпорних конструкцій від коливань, розрахунок допустимої частоти обертання деталей та механізмів;
  • розрахунок енергетичних втрат і визначення ККД машин.

Після виконання завдань олімпіади, студенти та викладачі кафедри прикладної механіки та машин КНУТД відвідали музей Хмельницького національного університету, де ознайомились з історією розвитку науки та техніки.

По завершенню олімпіади членами журі була проведена перевірка виконаних завдань та визначені переможці.

Почесне друге місце посів студент 4 курсу факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій Київського національного університету технологій та дизайну Шпак Владислав Ігорович.

Перше командне місце отримала команда від Хмельницького національного університету.

Друге командне місце отримала команда від Київського національного університету технологій та дизайну.

Третє  командне місце отримала команда від Національного університету «Львівська політехніка».

Вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам нових наукових звершень!

03.05.2018