КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Перемога студенток КНУТД на міжнародному конкурсі молодих дизайнерів виробів з хутра «REMIX-EURASIA 2018»

Фіналістами V міжнародного конкурсу молодих дизайнерів виробів з хутра «REMIX-EURASIA 2018», який відбувся 15 листопада 2018 р. у м. Стамбул (Туреччина), стали студентка факультету дизайну Балан Оксана та випускниця факультету дизайну Куштей Світлана.

Фіналістки конкурсу «REMIX-EURASIA 2018»

 

Робота студентки кафедри художнього моделювання костюма факультету дизайну Оксани Балан зайняла третє місце. Джерелом натхнення для створення пальта з різнокольорового хутра норки стали роботи художників-супрематистів, сконцентрованих на лініях та геометричних фігурах (квадрат, прямокутник, коло) в обмеженому діапазоні кольорів. В конкурсній моделі використано яскраві, насичені кольори, прямий силует, комбінування деталей різних геометричних форм. Як переможниця конкурсу Оксана поїде на стажування у Kopenhagen Fur Studio (Данія).

  

Конкурсна робота Оксани Балан

 

На створення конкурсної роботи випускницю кафедри художнього моделювання костюма Світлану Куштей надихнули життя і творчість всесвітньовідомого ексцентричного архітектора Фриденсрайха Хундертвассера, який змінив уявлення про красу в архітектурі, залишив незвичайні зразки своєї творчості по всьому світу. В своїй творчості він використовував поєднання сюрреалізму, абстракціонізму та авангардизму.

  

Конкурсна робота Світлани Куштей

 

Конкурс REMIX, заснований у 2003 році Міжнародною федерацією хутровиків (International Fur Federation) для підтримки талановитих дизайнерів, дає можливість креативній молоді продемонструвати свої інноваційні дизайнерські задуми міжнародній публіці і отримати світове визнання завдяки широкому освітленню заходу у ЗМІ. В Євразійському регіоні конкурс «REMIX-EURASIA» проводиться п'ятий раз і об'єднує молодих дизайнерів з Туреччини, Білорусі, України, Казахстану, Росії.

Нагородження О. Балан (ІІІ місце)

 

Висловлюємо щиру подяку президентові Української асоціації хутровиків Зваричу Ігорю Теодоровичу та виконавчому директорові Аллі Гослінг за підтримку наших студентів та надану можливість взяти участь в міжнародному конкурсі такого рівня.

26.11.2018