КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Церемонія відкриття Київського інституту Технологічного університету Цілу в Китаї та відзначення першокурсників 2019 року

28 жовтня в урочистій залі Технологічного університету Цілу відбулася церемонія відкриття Київського інституту Технологічного університету Цілу (Академія наук провінції Шандун, Китай) та церемонія відзначення першокурсників 2019 року. Були присутні Грищенко Іван Михайлович, ректор нашого Київського національного університету технологій та дизайну та Чен Цзячуань, ректор Технологічного університету Цілу (Академія наук провінції Шандун), проректори, відповідальні особи, члени колективу, керівництво Київського інституту, викладачі та понад 250 студентів-першокурсників, що були зараховані цього року.

Чен Цзячуань виступив з вітальним словом до гостей, які були присутні на церемонії відкриття та висловив подяку Народному уряду провінції Шаньдун та Посольству України в Китаю за їх підтримку щодо створення Київського інституту. 

Ректор КНУТД Грищенко Іван Михайлович виступив з доповіддю та зазначив, що створення Київського інституту відкрило нове бачення для двох дружніх народів у галузі освіти та науки; воно сприятиме обміну ідеями та стратегіями в майбутньому та вдосконаленню духовних цінностей.

Валентина Шульга, керівник відділу міжнародної освіти Київського національного університету технологій та дизайну, виступила з листом від Тимчасового повіреного у справах України в Китайській Народній Республіці Віктора Пономарьова, в якому говорилося, що Україна надає велике значення своєму стратегічному партнерству з Китаєм. Створення Київського інституту значно сприятиме інтелектуальному обміну між Китаєм та Україною та стане зразком для співпраці двох сторін.

Також було зачитано вітальний лист від Міносвіти КНР щодо угоди про створення Київського інституту Технологічного університету Цілу. Після того Чен Цзячуань та Іван Грищенко спільно представили Київський інститут та вручили подарунки один одному від імені університетів.

Після офіційного відкриття в Київському інституті відбулася церемонія відзначення першокурсників 2019 року. З вітанням виступила представниця українського викладацького складу, доктор Антоніна Дубрівна.

Доктор Хао Луцзян, представник викладачів Китаю, закликав нових студентів до встановлення своїх високих ідеалів та виховання наукового духу, пошуків правди та прагматизму. 

Ван Сі, представниця першокурсників 2019 року, висловила сподівання на щасливе життя інституту; сказала, що буде слідувати порадам викладачів, брати на себе відповідальність, відповідати званню студента та робити успіхи з Київським інститутом для створення кращого завтра.

04.11.2019