КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Презентація книги «IN PROGRESS. Fashion of Ukraine since 1991»

На запрошення Олександра Соколовського, співзасновника Ukrainian Fashion Week, засновника групи компаній «Текстиль-Контакт» та члена Наглядової ради КНУТД, ректор Іван Михайлович Грищенко брав участь у презентації книги-альбому «IN PROGRESS. Fashion of Ukraine since 1991». У цьому виданні представлена історія розвитку моди України з 1991 до 2017 року. Дійство відбувалося в Мистецькому Арсеналі, в рамках Ukrainian Fashion Week.

Авторка альбому Зоя Звиняцьківська, історикиня моди, fashion-критикиня, лекторка та кураторка виставок з історії моди щиро подякувала за участь пана ректора в презентації та висловила надію на подальшу співпрацю, сподіваючись на використання багаторічних досліджень, викладених в альбомі, в освітньому процесі для навчання майбутніх дизайнерів, які навчаються в Київському національному університеті технологій та дизайну.

Жвава конструктивна розмова, щодо співпраці, також відбулася з пані Данилевською Іриною Борисівною — засновника та голови оргкомітету Ukrainian Fashion Week, Президента Ukrainian Fashion Council, засновника премії Best Fashion Awards, голови оргкомітету конкурсу молодих дизайнерів «Погляд у майбутнє». Обопільний інтерес щодо розробки спільних проектів був схвально прийнятий обома сторонами.

Ректор університету Іван Грищенко високо оцінив працю колег і відзначив, що видання колективу розробників є яскравим підтвердженням величності розвитку історичної школи української моди, та з гордістю зазначив що більшість представлених робіт було створено саме випускниками Київського Національного університету технологій та дизайну, який в цьому році святкує 90-річчя з моменту заснування.

 

08.02.2020