КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІВРОБІТНИЦТВО ІЗ ПРОВІДНИМ ВИРОБНИКОМ ВЕСІЛЬНИХ СУКОНЬ «ARIAMO FASHION GROUP»

У рамках заходів Тижня текстильної і легкої промисловості в Київському національному університеті технологій та дизайну, на кафедрі моди та стилю проведено низку заходів на базі виробничих потужностей ТОВ «Ariamo Fashion Group» – провідного вітчизняного виробника весільних суконь, який нині має 480 магазинів у 50 країнах світу. Основна мета діяльності підприємства – створити індивідуальний образ для кожної нареченої. Тому дизайн суконь розробляється чотирма різними дизайнерськими лініями Ariamo Light, Ariamo Boho, Madioni, Carfelli.

1 квітня 2024 р. за ініціативи Єлизавети Войченко, голови студентського самоврядування факультету мистецтв і моди та за підтримки Наталії Остапенко, декана факультету, відбулась ознайомча екскурсія на підприємстві для здобувачів вищої освіти спеціальності 182 «Технології легкої промисловості» освітніх програм «Конструювання та технології швейних виробів», «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та викладачів кафедри моди та стилю.

Відвідувачів гостинно зустріла Анна Гридасова, засновниця і креативний директор «Ariamo Fashion Group» у супроводі Валерії Хоменко, керівника виробництва. Вони ознайомили студентів та викладачів із асортиментом весільного одягу, що виготовляє підприємство, виробничими процесами, особливостями роботи експериментального виробництва. Присутні мали можливість ознайомитися з проєктною документацією, яка супроводжує виготовлення моделей, особливостями розкрою, пошиття та оздоблення весільного одягу.

Під час екскурсії Анна Гридасова неодноразово акцентувала на актуальності та затребуваності професій модельєра, конструктора та технолога швейних виробів та запрошувала студентів після закінчення навчання приєднуватися до дружного колективу компанії.

Важливо зазначити, що на керівних посадах підприємства працюють випускники нашого славетного університету, які навчались у різні роки та здобули професію конструктора-технолога.

10 квітня 2024 р. відбулась друга зустріч на підприємстві для здобувачів освітньої програми «Конструювання та технології швейних виробів», академічної групи БШ-22(н-23) та було проведено виїзне заняття з дисципліни «Креативні технології в швейній галузі» (викладачі кафедри моди та стилю – Лариса Білоцька, к.т.н., доцент; Світлана Лозовенко, асистент). З метою закріплення теоретичних знань з дисципліни і практичного ознайомлення студентів із можливостями використання креативних технологій в оздобленні весільних суконь для здобувачів освіти було прочитано лекцію з теми «Виникнення, розвиток та формування методів декорування й оздоблення одягу».

Студенти ознайомились з техніками драпірування, створення штучних квітів, виконання буфів шляхом макетування виробів, прийомами перфорування виробів тощо. Своїми професійними знаннями та навичками зі студентами поділились керівник виробництва, технолог.

Студенти мали можливість одразу на практиці, власноруч відтворити різноманітні техніки в умовах виробничих потужностей підприємства та створити авторські креативні рішення.

11 квітня 2024 р. відбулося виїзне заняття для здобувачів освіти освітніх програм кафедри моди та стилю «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» та «Конструювання та технології швейних виробів» академічних груп БШМК-22(н-23), БШ-22(н-23) у супроводі Тетяни Авраменко, асистента кафедри моди та стилю. У рамках вивчення дисципліни «Матеріалознавство» конструкторами підприємства проведено лекцію на тему «Виробництво, будова та завершальне оздоблення текстильних полотен». Студенти мали можливість набути знань про особливості підбору пакету матеріалів для швейних виробів та асортимент матеріалів, що використовується для виробництва весільних суконь в залежності від стильового рішення, силуету та моделі виробу. Особливу увагу приділено питанням переплетення тканин і методам утворення мережива. Незабутнє враження на слухачів виїзної лекції справили сучасні високоестетичні матеріали для виготовлення весільних суконь та представлений широкий асортимент ексклюзивного мережива.

Здобувачі вищої освіти спеціальності 182 Технології легкої промисловості та колектив кафедри моди та стилю щиро вдячні засновниці та креативному директору «Ariamo Fashion Group» Анні Гридасовій і професіоналам за цікаву екскурсію, змістовні заняття, передані знання і досвід, які так необхідні для формування професійних компетенцій майбутніх фахівців.

26.04.2024