КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДЕНЬ КАР’ЄРИ НА ФАКУЛЬТЕТІ МИСТЕЦТВ І МОДИ – ПЛАТФОРМА ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО СТАРТУ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ

З метою ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для студентської молоді 30 квітня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся Ярмарок вакансій-2024. Його урочисто відкрив ректор КНУТД, Іван Грищенко, д. е. н., професор, академік НАПН України, привітав усіх учасників та наголосив, уже 94 роки університет здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців для багатьох галузей економіки нашої держави. Також Іван Михайлович зазначив, що університет має високе професійне й освітнє визнання, підтверджуючи свою конкурентоспроможність позиціями в національних та міжнародних рейтингах, а також побажав плідної комунікації та нових можливостей для працевлаштування студентській молоді.

Формат заходу передбачав роботу декількох Платформ. По завершенні роботи першої з них «Дизайн та фешн-індустрія» в рамках Ярмарку вакансій-2024 відбулося продовження заходу на факультеті мистецтв і моди, яке проходило у залі засідань Вченої ради університету.

Відкрила День кар’єри на факультеті мистецтв і моди Наталія Остапенко, декан факультету, д. т. н., професор. Із словами вдячності вона звернулась до представників підприємств-партнерів, які цьогоріч завітали до університету, та протягом останніх років надавали виробничі потужності для здійснення практичної підготовки, брали участь у оновленні освітніх програм, проводили лекції та майстер-класи безпосередньо на виробництвах, читали авторські курси в університеті тощо. Головне – проводили роз’яснювальну роботу в напрямі перспектив в такій НЕ легкій промисловості, важливості та поваги до професій в сфері модної індустрії, зокрема модельєра, дизайнера, конструктора, технолога, механіка, швачки і багатьох інших. Наталія Валентинівна наголосила, що з-поміж випускників спеціальності 182 «Технології легкої промисловості» високий рівень працевлаштованих. Модератором заходу виступила Ольга Гараніна, завідувач кафедри технології моди, д. т. н., професор, яка розповіла учасникам про високий авторитет університету, його унікальні освітні програми, сучасну матеріально-технічну базу та широкі можливості для розвитку.

 

З вітальним словом до учасників звернулася Ольга Татарінова, директорка управління персоналом ТОВ «Текстиль-Контакт», відзначила важливість проведення такого заходу та можливість реального підбору працівників, побажала присутнім продуктивних комунікацій і тривалої співпраці та розповіла про напрями діяльності підприємства.

Інна Бруяко, спеціаліст з брендингу роботодавця «ЛПП Україна», наголосила, що захід є майданчиком для комунікації студентів та випускників, які перебувають у активному пошуку місця роботи, з підприємствами-роботодавцями. Вона розповіла про міжнародну компанію, яка успішно працює у сфері легкої промисловості та рітейли, а також запросила до співпраці.  

Від Наталії Прядки, керівника відділу з персоналу ТОВ «Українські козаки», студенти отримали інформацію про актуальні вакансії та вимоги щодо працевлаштування, дізналися про перспективи розвитку швейного підприємства та особливості роботи технолога, конструктора.  

З-поміж ключових питань, на яких зосередив увагу Михайло Кучеренко, директор ТОВ «Surikat», були тенденції на ринку праці, попит і пропозиція знань і навичок, що знадобляться молодій людині для побудови успішної кар’єри. Директор висловив вдячність за налагоджені тісні зв’язки із кафедрою технології моди і за працевлаштованих випускників на підприємстві.

Долучилася до вітань Наталія Амінова, начальник відділу кадрів ТОВ «ТК-Домашній текстиль» та окреслила перспективи професійної діяльності, необхідні для роботи навички, вказала здобувачам на реальні потреби підприємства, спектр кар’єрних можливостей – від технолога до керуючого підприємством, особливо із знанням англійської мови. Вона змістовно розповіла про виробничі потужності підприємства, асортимент продукції, про виробничі процеси, зокрема вишивальну та вистьобувальну ділянки, новітнє обладнання та подальше розширення компанії. Також Наталія Анатоліївна зазначила, що на ТОВ «ТК-Домашній текстиль» працюють випускники університету, а також триває співпраця в рамках проєкту «Школа швачок».  

До присутніх звернулася Анна Гридасова, засновниця і креативний директор «Ariamo Fashion Group», підприємства з виробництва весільних та вечірніх суконь. Вона розлого розповіла про посади, які можуть обіймати випускники факультету, сформулювала вимоги до сучасних молодих фахівців на ринку праці. Також висвітлила особливості розкрою, пошиття та оздоблення весільного одягу.

Привітала учасників заходу і Наталія Мітченкова, керівник трикотажного виробництва «Malisa», наголосила на актуальності події та висловила вдячність університету за створення точок дотику між молоддю і бізнес-середовищем, закцентувала на дефіциті кадрів. Вона розповіла про вітчизняне підприємство, що спеціалізується на виготовленні головних уборів та аксесуарів, та запросила відвідати виробництво.

Слова вітання присутнім адресувала Тамара Назарок, провідний фахівець з профорієнтації відділу організації кар’єрного розвитку управління надання соціальних послуг Київського міського центру зайнятості та наголосила, що роботодавці потребують молодих фахівців.

 

Виступ Яни Маленької, директорки групи компаній «Banana Bunch Group», був зосереджений на напрямах діяльності організації, ініціативах молодих фахівцях.

Студентка Валерія Молотковська і, водночас, представник швейного цеху «Велма», розповіла про асортимент, досвід роботи на виробництві, особливості виготовлення виробів.

Валерія Фаріна, завідувачка «Smart-Фабрики», майстер виробничого навчання Київського професійного коледжу технологій та дизайну одягу, запросила до команди викладачів.

Традиційно зустріч між роботодавцями і студентами пройшла у теплій дружній атмосфері. Відбувся конструктивний діалог, у якому студенти ставили питання спікерам, ділилися думками щодо кар’єрного зростання. Роботодавці неабияк зацікавлені у випускниках факультету з набором необхідних знань та навичок.

Висловлюємо вдячність бізнес-партнерам та роботодавцям за участь у заході, змістовні виступи з презентаціями, розуміння необхідності спільних зусиль представників бізнесу та освіти у подоланні наслідків війни і відбудові національної економіки України! Бажаємо нашим здобувачам вищої освіти майбутнього кар’єрного та професійного зростання!

08.05.2024