Обов’язкова анотована дисципліна здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми
БІОТЕХНОЛОГІЯ
ОПИС МОДУЛЯ
Назва модуля: Виробнича практика.
Тип модуля: обов’язковий.
Семестри: 2, 8.
Обсяг модуля: загальна кількість годин – 360; кількість кредитів ЄКТС – 12.
Результати навчання:
знати: основні хімічні та біохімічні закони і теорії; методи хімічного та біохімічного аналізу; призначення, застосування та основи роботи з лабораторним посудом і лабораторним обладнанням; правила техніки безпеки при роботі в хімічних та біохімічних лабораторіях.;
вміти: вибрати необхідний метод для виконання хімічного або біохімічного аналізу; користуватися аналітичним лабораторним обладнанням; виконати технологічні розрахунки та приготувати розчини хімічних реактивів заданих концентрацій; виконувати хімічні або біохімічні дослідження відповідно до правил техніки безпеки, виробничої санітарії, протипожежної безпеки та охорони праці;
володіти навичками: виконання хімічного та біохімічного аналізу для визначення властивостей речовин різної природи та походження; роботи з науковою літературою; способами обробки отриманих результатів досліджень; безпечної роботи з хімічними реактивами, біологічними середовищами та лабораторним обладнанням біохімічної лабораторії;
здатен продемонструвати: уміння здійснювати технологічний процес відповідно до регламенту і використовувати технічні засоби для вимірювання основних параметрів біотехнологічних процесів, властивостей сировини і продукції; забезпечувати виконання правил техніки безпеки, виробничої санітарії, протипожежної безпеки та охорони праці; користування прийнятним і термінологічним апаратом біотехнології; самостійно знаходити рішення поставлених керівником практики задач.
Програмні результати навчання: ПРН3, ПРН13.
Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити): біологічна хімія; загальна біотехнологія; загальна мікробіологія та вірусологія; процеси і апарати біотехнологічних виробництв; безпека життєдіяльності та цивільний захист; виробничий менеджмент; контроль та керування біотехнологічними процесами; професійні комунікації.
Зміст навчального модуля:
Змістовні частини звіту: Загальні відомості про підприємство (установу). Структура і організація підприємства (установи). Асортимент і номенклатура продукції підприємства (установи). Характеристика продукції, яка виробляється (або досліджується) на даному підприємстві (в установі). Короткий опис виробництва одного з видів продукту. Охорона праці та техніка безпеки на підприємстві (в установі). Список використаної літератури
Види навчальних занять: консультація.
Форми навчання: денна.
Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.
Методи контролю: усний, письмовий.
Форми підсумкового контролю: залік (семестр 2, 8).
Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік тем, звіт і щоденник з практики.
Мова навчання: українська.