Дисципліна вільного вибору студентів спеціальної професійної підготовки здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» факультету індустрії моди (ДВСПП)
ОПИС МОДУЛЯ
Назва дисципліни: Товарознавство та експертиза якості швейних виробів.
Тип модуля: вільного вибору студента.
Семестр: 7, 8
Обсяг модуля: загальна кількість годин – 270; кількість кредитів ЄКТС – 9 .
Результати навчання:
знати :основні принципи та методи наукового пізнання товарів та їх властивостей; загальні системи класифікації продукції швейної галузі; види асортименту продукції швейної галузі, його показники та напрями розширення; вимоги, що висуваються до швейних виробів; методи визначення показників якості; методи оцінки рівня якості швейних виробів; види та методи технічного контролю; статистичні методи управління та аналізу якості швейних виробів та процесів їх виготовлення;
вміти: формувати асортимент підприємства; ефективно управляти асортиментом; проводити ідентифікацію та виявляти фальсифікацію продукції швейної галузі; оцінювати рівень якості та технічний рівень швейних виробів; проводити моніторинг якості технологічних процесів виготовлення швейних виробів; розробляти документи, що забезпечують систему управління якістю;
володіти навичками: використання сучасного експериментального обладнання для проведення ідентифікації та експертизи якості швейних виробів; проведення контролю якості швейних виробів та планування систем управління якістю
самостійно вирішувати завдання професійної діяльності експерта-товарознавця.
Програмні результати навчання: ПРН 3, ПРН 5, ПРН 7, ПРН 13, ПРН 14, ПРН 15, ПРН 16, ПРН 19.
Необхідні обов’язкові попередні та супутні модулі (пререквізити і кореквізити):
навчальна практика, матеріалознавство, хімічний аналіз складу виробів, основи технології швейних виробів.
Зміст навчального модуля: Теоретичні основи товарознавства. Аналіз та управління асортиментом. Види та методи класифікації. Асортимент та властивості сировини і матеріалів для виготовлення швейних виробів. Класифікація, характеристика та шляхи розширення асортименту швейних, трикотажних, пушно-хутряних виробів. Моніторинг якості процесів виготовлення швейних виробів. Методи забезпечення якості готової продукції. Способи забезпечення та оцінки рівня якості швейних виробів.
Види навчальних занять: лекція, лабораторне, консультація.
Форми навчання: денна, заочна, заочна (дистанційна).
Методи навчання: словесний, пояснювально-демонстраційний, репродуктивний, дослідницький, метод проблемного викладання.
Методи контролю: усний (виступи на практичних заняттях, усне опитування), письмовий (задачі, контрольні роботи), тестовий.
Форми підсумкового контролю: залік (семестр 7 ), екзамен (семестр 8).
Засоби діагностики успішності навчання: індивідуальні завдання, перелік питань, комплекти тестових завдань для тематичного та підсумкового контролів.
Мова навчання: українська.