КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД У СВІТОВОМУ РЕЙТИНГУ УНІВЕРСИТЕТІВ QS 2023 ЗА ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ: МИСТЕЦТВО ТА ДИЗАЙН!!!

КНУТД ПОСІВ 201-240 МІСЦЕ У СВІТІ ТА ПЕРШЕ МІСЦЕ В УКРАЇНІ

У СВІТОВОМУ РЕЙТИНГУ УНІВЕРСИТЕТІВ QS 2023 

ЗА ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ: МИСТЕЦТВО ТА ДИЗАЙН!!!

 

Сьогодні, 22 березня 2023 року, в історії Київського національного університету технологій та дизайну відбулася надзвичайно знакова подія міжнародного рівня!

Наш університет уперше в історії рейтингування від найпрестижнішого міжнародного рейтингу закладів вищої освіти QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS потрапив до світового рейтингу за освітньою програмою: «Мистецтво та дизайн» (QS  World University Rankings by Subject 2023 https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2023/art-design?&countries=ua) і був кваліфікований у цьому сегменті з 201 по 240 позиції у світі, при цьому посів перше і єдине місце в Україні! Варто зазначити, що за всю історію існування рейтингу за предметом жодний український ЗВО не удостоївся такої високої оцінки!           

Для формування цьогорічного рейтингу, команда QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS проаналізувала понад 16,4 мільйони унікальних статей від 1594 закладів вищої освіти та ранжувала ЗВО за 54 освітніми програмами в 5 широких тематичних областях, створивши понад 18300 ранжируваних записів. Ці цифри відображають масштабність і значущість ініціативи, яку реалізує команда QS для створення предметних рейтингів.

QS World University Rankings by Subject має на меті допомогти майбутнім студентам визначити провідні школи світу в обраній ними галузі у відповідь на високий попит на порівняння предметних рівнів.

Академічні освітні програми ранжуються за п’ятьма показниками задля більш результативного відображення їх ефективності, з урахуванням таких важливих критеріїв, як академічна репутація, репутація від роботодавців та дослідження викладачів. 

Вітаємо усіх співробітників та здобувачів вищої освіти нашого університету з цією визначною перемогою та заслуженим міжнародним визнанням, яке вкотре підтверджує правильність обраного вектору розвитку КНУТД та надзвичайну успішність у реалізації стратегії інтернаціоналізації.

Зараз, як ніколи, в умовах тривалої повномасштабної війни, важливо висловити особливу вдячність усьому колективу університету за таку унікальну згуртованість та потужну підтримку, а також окремо відзначити надзвичайно дієві зусилля керівника закладу в провадженні сталої послідовної політики подальшої розбудови вітчизняної освіти і науки та цілеспрямованої інтеграції в міжнародний академічний простір.

Тримаємо науково-освітній фронт!

 

23.03.2023