КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Навчання з надання першої медичної допомоги на кафедрі ТБТМП

18 квітня на кафедрі техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів відбулось навчання з надання першої долікарської медичної допомоги. Навчання проводили сертифіковані інструктори  Товариства Червоного Хреста, від кафедри ТБТМП куратором заходу була доцент Євгенія Романюк.

 

Навчання пройшли викладачі кафедр техногенної безпеки та тепломасообмінних процесів, фізичного виховання та здоров’я, конструювання і технології виробів із шкіри.

Впродовж шести годин викладачі та співробітники кафедр опановували теоретичні відомості та практику надання першої долікарської медичної допомоги, методів транспортування постраждалого з використанням необхідного спорядженням (бинти, шини, термоковдра, м'які ноші, комірець інше). На спеціальному манекені відпрацьовувались навички серцево-легеневої реанімації.

Всі учасники, що практично підтвердили засвоєння навичок отримали сертифікат міжнародного зразка про закінчення курсів Товариства Червоного Хреста України.

Набуті навички дозволять підвищити рівень навчання студентів з предметів БЖД, цивільний захист, охорона праці і будуть завжди актуальними в повсякденному житті. Доведено практикою, що коли третина громадян суспільства володіє навичками надання медичної допомоги, то рівень смертності від нещасних випадків зменшується вдвічі.

21.04.2017