КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Візит ректора Київського національного університету технологій та дизайну Грищенка І.М. до Санкт-Петербурзького державного університету технології та дизайну

За дорученням Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Є.М. Суліми, 13-15 липня 2011 р. ректор Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД) Грищенко Іван Михайлович здійснив відрядження до Санкт-Петербурзького державного університету технології та дизайну (СПДУТД). У теплій та дружній обстановці відбулось знайомство з Санкт-Петербурзьким університетом – ректоратом, викладачами, керівниками фінансових служб та приймальної комісії. Ректор федерального державного освітнього закладу вищої професійної освіти «Санкт-Петербурзький державний університет технології та дизайну» Демидов Олексій В'ячеславович розповів про університет, який сьогодні являє собою багатопрофільний освітній комплекс, до складу якого входять 12 інститутів, 3 факультети і 2 коледжі. Університет реалізує 127 програм середньої, вищої та післядипломної освіти за 14 групами підготовки. Понад 12 тис. студентів навчаються за дизайнерськими, гуманітарними, інженерними, економічними та педагогічними напрямами. Цей університет є спорідненим з КНУТД, який також готує спеціалістів у галузі дизайну, легкої та хімічної промисловості, машинобудування, побутового обслуговування, економіки та ін. Зазначені університети мають багаторічний досвід співробітництва.


Довузівська підготовка абітурієнтів, що включає у себе університетські коледжі, спеціалізовані школи та курси, багаторівнева система освіти, різноманіття навчальних програм, спеціальностей і спеціалізацій, які реалізуються в обох університетах, забезпечують широкий профіль підготовки сучасних фахівців, допомагають молоді у виборі майбутньої спеціальності.


Під час візиту ректори зазначили про підвищену зацікавленість сучасної молоді, як в Україні, так і в Росії, до вищої освіти. Сьогодні вже всі усвідомлюють, що вона є надійним способом зайняти достойне місце в суспільному житті та навчитися гнучко адаптуватися до соціально-економічних умов світу, що швидко змінюється.
У ході візиту був підписаний договір про співпрацю між університетами, з метою встановлення і розвитку двосторонніх зв’язків у галузі освіти, науки, культури, збереження єдиного освітнього простору в сфері підготовки висококваліфікованих інженерних і науково-педагогічних кадрів, та підготовлені пропозиції Міністерствам освіти України та Росії щодо налагодження обміну і спільної підготовки науково-педагогічних кадрів.

21.07.2011