КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Семінар «Захист прав учасників програм міжнародного обміну»

Семінар на тему «Захист прав учасників програм міжнародного обміну» відбувся 26 жовтня 2011 року в Київському національному університеті технології і дизайну.

У семінарі взяли участь студенти, викладачі КНУТД та запрошені представники міжнародних організацій.

Організаторами цього заходу виступили навчальний цент міжнародного співробітництва, студентська рада університету та компанія Work and Travel United. Вела семінар голова студентської ради КНУТД Світлана Качковська.

Про досвід співпраці зі студентами з різних країн світу, які навчаються в університеті, у вступному слові доповіла  директор навчального центру міжнародного співробітництва КНУТД Арабуля Світлана Іванівна.

Анастасія Яновицька, представник міжнародної організації з міграції, розповіла про заходи в рамках програми з протидії торгівлі людьми, яка прийнята  у зв'язку з наявними фактами порушення прав людини. Надала корисні поради, як слід поводитися аби запобігти ситуаціям, що приводять до таких порушень.

З процедурою одержання візи у США та іншими заходами з реалізації програми міжнародного обміну та візових питань слухачів ознайомив Представник консульского відділу посольства США в Україні.

Продовжуючи тему програм міжнародного обміну, більш детально про найпопулярніші програми міжнародного обміну серед студентів України доповів директор компанії Work and Travel United – Михайло Михайлов.

Віце-президент міжнародної молодіжної організації AIESEC Тетяна Войцеховська розповіла про порядок стажування студентів після закінчення навчання у ВУЗі, яке є необхідним з точки зору набуття практичних знань та досвіду.

Також поділилася своїм досвідом участі у програмі «Працюй та подорожуй» студентка 4 курсу КНУТД Баніт Євгенія, що приймала участь у програмі Work and Travel USA у 2011 році.

Після доповідей учасники семінару мали змогу отримати відповіді на всі питання та координати для можливості ознайомлення з більш детальною інформацією, у тому числі щодо прийняття участі в одній з програм міжнародного обміну.

04.11.2011