КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Мобільність кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну КНУТД

Жовтень завершився в Києві двома надзвичайно представницькими освітянськими подіями: Девятою міжнародною виставкою «Інноватика в сучасній освіті» та Шостою міжнародною виставкою освіти закордоном «World Edu». Київський національний університет технологій та дизайну представляла в їх рамках Кафедра професійної освіти в сфері технологій та дизайну. Працівники кафедри запропонували оргкомітету виставок  актуальну тему в форматі круглого столу: «Роль інформаційних технологій у підготовці фахівців професійної освіти». Бажаючих відвідувати цей захід серед гостей та учасників виставок виявилося вельми багато. Це були педагоги, які працюють в професійно-технічних училищах Краматорська і Слов’янська, викладачі університетів з міст Дніпра, Миколаєва, Маріуполя, методисти та спеціалісти управлінь освіти Рівненської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, студенти столичних ВНЗ. Кафедрі було надано для проведення заходу найкращий, обладнаний мультимедійними технологіями конференц-зал №1.

 

  

Заздалегідь оголошені до обговорення круглого столу в програмі конференції теми доповідей завідуючої кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну КНУТД, доктора педагогічних наук Тетяни Михайлівни Деркач «Психолого-педагогічні аспекти застосування інформаційно-комунікаційних технологій у ВНЗ» та кандидата педагогічних наук, доцента кафедри професійної освіти в сфері технологій та дизайну КНУТД Юрія Васильовича Коноваленка «Управління часом та роль інформаційно-комунікативних технологій в опануванні іноземних мов» привабили слухацьку аудиторію до участі в цьому заході. А майстерне використання відеоряду в ході представлення теми «Ефективність модульного освітнього середовища у формуванні компетентостей майбутніх педагогів», яке застосувала під час своєї доповіді кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти в сфері технологій і дизайну КНУТД Ольга Миколаївна Внукова — підсилило інтерес присутніх до обговорюваної проблематики. Тетяні Михайлівні та Ользі Миколаївні довелось відповісти на десятки запитань, трактувати альтернативні підходи в контексті компетентності, розповісти присутнім про «Електронний журнал, як фактор підвищення результативності навчання студентів». Учасники круглого столу прямо таки не відпускали викладачів КНУТД, засипали запитаннями та просили електронну адресу, щоб підтримувати контакти та обмінюватись інформацією і надалі.

 

 

Інформаційним партнером кафедрального заходу виступила редакція Всеукраїнського громадсько-політичного тижневика «Освіта».

 

По завершенні події наші викладачі отримали сертифікати Виставки за підписом президента Національної академії педагогічних наук України Василя Григоровича Кременя.

07.11.2017