КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Пошук шляхів підвищення якості підготовки майбутніх фахівців швейної галузі

12 лютого 2018 року викладачами кафедри технології та конструювання швейних виробів було організовано зустріч у форматі круглого столу з провідними фахівцями ПрАТ «Швейна фабрика «Зорянка» м. Кропивницький. В роботі круглого столу прийняли участь викладачі кафедри, студенти, приватні підприємці та співробітники Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.

Виступ начальника відділу кадрів ПрАТ ШФ «Зорянка» Волкової В.О.

 

Виступ доцента кафедри ТКШВ КНУТД  Донченко С.В.

 

Мета зустрічі - пошук шляхів підвищення якості підготовки майбутніх фахівців швейної галузі.

Як зазначалося у виступах учасників круглого столу: якісна практична підготовка здобувачів вищої освіти - запорука підвищення їх професійних компетентностей та своєрідна апробація набутих теоретичних знань, розумінь та особистих якостей.

На фото зліва направо: к.т.н., доцент КНУТД Донченко С.В.; головний інженер ПрАТ ШФ «Зорянка» Надєїна Л.В.; начальник виробничо-технічного відділу ПрАТ ШФ «Зорянка» Юхименко Т.В.; приватний підприємець Дидирко О.І. «Майстерня Strix» м. Львів ; к.т.н., доцент КНУТД Мойсеєнко С.І.

 

В результаті обговорення було визначено основні підходи до практичної підготовки бакалаврів та магістрів в умовах швейних підприємств масового виробництва одягу та винайдено форми співробітництва ВНЗ з підприємствами у правовому полі з використанням правових механізмів.

В рамках такої зустрічі підприємцям було представлено деякі наукові розробки викладачів та студентів кафедри технології та конструювання швейних виробів КНУТД.

На фото зліва направо: головний інженер ПрАТ ШФ «Зорянка» Надєїна Л.В.; начальник виробничо-технічного відділу ПрАТ ШФ «Зорянка» Юхименко Т.В.; к.п.н., завідувач практикою ЦДПУ ім. В. Винниченка Найдьонова Г.Г.; к.т.н., доцент КНУТД Мойсеєнко С.І.

 

Фахівці підприємства мають колосальний досвід у підготовці своїх робітничих кадрів та у перекваліфікації працівників інших галузей народного господарства, яким готові ділитися з викладачами та менеджерами освітніх послуг.

На фото зліва направо: майстер пошивного цеху ПрАТ ШФ «Зорянка» Дар'єва Л.Є.; к.т.н., доцент КНУТД Донченко С.В.; асистент кафедри ТКШВ КНУТД Когут О.О., начальник виробничо-технічного відділу ПрАТ ШФ «Зорянка» Юхименко Т.В. та студенти гр.БШЕ-14.

 

Під час зустрічей та співбесід обговорювалися питання сучасного стану швейної галузі в країні, кваліфікаційних вимог, які висуваються до фахівців та перспективи розвитку співпраці закладів освіти з підприємствами галузі.

На фото зліва направо: голова профспілки ПрАТ ШФ «Зорянка» Волкова В.О.; к.т.н., доцент КНУТД Донченко С.В.; директор ПрАТ ШФ «Зорянка» Пустовіт В.О.; к.т.н., доцент КНУТД Мойсеєнко С.І.; асистент кафедри ТКШВ КНУТД Когут О.О.

 

Підтвердженням плідної співпраці науково-педагогічних робітників кафедри ТКШВ з трудовим колективом швейної фабрики «Зорянка» являється постійний обмін досвідом, який набувають студенти та викладачі під час проходження виробничих практик, конференцій та ділових зустрічей.

Викладачі та студенти КНУТД учасники круглого столу

20.02.2018