КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Урочиста церемонія посвяти у першокурсники. Початок великого шляху. Початок історії першокурсників-2018 року

В останній літній день, у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулося неймовірне свято – День посвяти у першокурсники. Для вчорашніх школярів наступає пора нових відкриттів та усвідомлення себе як самодостатнього та освіченого громадянина своєї країни.

На урочистостях з нагоди початку нового навчального року викладачі та першокурсники зустрілися вперше. Були тут випускники попередніх років, які розвивають індустрію моди і заявили своєю роботою, що Україна може стати законодавцем моди у Європі. Важливо, що батьки та дідусі – колишні випускники прийшли на урочистості привітати своїх дітей і онуків першокурсників. А це свідчення поваги до Київського національного університету технологій та дизайну, впевненість у тому, що університет дасть їхнім нащадкам хорошу підтримку.

 

 

 

 

Урочиста церемонія посвяти у першокурсники розпочалася з привітання ректора Івана Грищенка.

– Посвята в першокурсники – свято для вступників, їхніх батьків, університету і держави в цілому, – каже він. – Адже сьогодні закладається фундамент не лише вашого майбутнього, але й країни. І ми, педагоги, зробимо все для того, аби ви, студенти, стали самодостатніми та конкурентоспроможними спеціалістами. Пам’ятайте, що в школі вчать, а в університеті вчаться. То ж щасливе життя і майбутнє у ваших руках.

 

Ректор Іван Грищенко

 

Це ж стверджує й Президент НАПН України Василь Кремень:

– Ви зробили правильний вибір, – звертається він до першокурсників, – обравши один з найпрестижніших університетів України – КНУТД. Цей університет флагман освіти в галузях знань, для яких готує спеціалістів. Професії, які ви уподобали – одні з найдавніших у світі. Вони оновлюються і потребують від вас творчої праці. Якщо старатиметесь, цьому в Київському національному університеті технологій та дизайну навчать. Але за умови, що навчитись працювати самостійно. То ж – до роботи з першого дня!

Президент НАПН України Василь Кремень

 

Добрі побажання і щирі вітання висловлювали випускники університету, а тепер  відомі в Україні підприємці: генеральний директор ОАО «Чинбар» Віктор Ліщук, Лариса Вороніна власник бренду «Voronin», Герой України Анатолій Паламаренко, поет Вадим Крищенко, Голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Яцунь Олександр, заслужений артист України Михайло Брунський, Ігор Зварич президент Української асоціації хутровиків, Олена Шаповалова директор Українського державного центру міжнародної освіти представники творчих спілок і урядових установ.

 

 

Обряд вступу до студентської родини Київського національного університету технологій та дизайну розпочався проголошенням Клятви вірності рідному університету. За традицією студенти-першокурсники отримують від випускників університету символи студентства. Вступники від імені всіх першокурсників отримали символічний «КЛЮЧ ДО ЗНАНЬ» та символічний «СТУДЕНТСЬКИЙ КВИТОК», які їм передали п’ятикурсники.

 

Вітаємо наших першокурсників з набуттям чинності їх ролі студентів Київського національного університету технологій та дизайну. В добру путь, першокурсники!

 

 

01.09.2018