КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Конференція «Енергоефективний університет» збирає однодумців

Сьомий рік поспіль на базі Київського національного університету технологій та дизайну збираються фахівці, які працюють у сфері енергоефективності та енергоощадних технологій.

VІI Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет» стала черговим демонстраційним майданчиком найсучасніших техніко-технологічних рішень для зменшення споживання енергоносіїв.

 

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, Держенергоефективності України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, ВГО "Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України", Український союз промисловців і підприємців, Всеукраїнська екологічна ліга Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine), німецьке товариство міжнародного співробітництва “GIZ”

Традиційно конференцію вітальним словом відкрив ректор Київського національного університету технологій та дизайну академік Іван Грищенко і розповів гостям та учасникам конференції про останні досягнення та проектні ініціативи науковців університету.

До учасників конференції з привітанням звернувся радник Голови Держенергоефективності України   Костянтин Гура.

Основні доповіді конференції було присвячено питанням використання передових технологій у сфері енергозбереження та принципам побудови енергоефективних моделей будівель, популяризації кращих практик енергоощадних проектів, впровадженню системних рішень для зменшення споживання енергоносіїв.

 

У роботі цьогорічної VІI Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний університет» взяли участь:

-          Ірина Шведчикова – професор кафедри енергоменеджменту та прикладної електроніки Київського національного університету технологій та дизайну;

-          Павло Павлов – доцент кафедри вищої математики та інформаційних технологій Поліського державного університету, Білорусь;

-          Віталій Опришко – асистент кафедри електропостачання Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського";

-          Дмитро Алексієвський – доцент кафедри електронних систем Запорізької державної інженерної академії;

-          Віталій Лисенко - завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Національного університету біоресурсів і природокористування України;

-          Олег Шевченко - директор проектного офісу Київського національного університету технологій та дизайну;

-          Володимир Бобровник – головний енергетик Київського національного університету технологій та дизайну;

-          Богдан Литкович – продакт-менеджер ТОВ "Бауміт";

-          Андрій Бондаренко – регіональний менеджер  фірми "EFFI";

-          Віра Василенко – асистент кафедри електропостачання Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

-          Олександр Русу – старший викладач кафедри автоматизації технологічних процесів та електроживлення Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова

 

Особливістю цьогорічного заходу стали on-line-доповіді іноземних фахівців:

-          Gerard McNulty  – Director of Clean Energy Products Ltd, Ireland;

-          Mogens Bikelund - Director General of the Danish Energy Efficiency Service Platform "SC Nordic";

-          Farai Mlambo - Lecturer of University of the Witwatersrand, Johannesburg, South Africa.

 

У традиційному студентському конкурсі плакату «Збережи energy» призові місця вибороли студенти факультету дизайну Київського національного університету технологій та дизайну:

−        гран-прі – Вячеслав Вшивкін;

−        номінація «Енергозбереження – шлях до майбутнього» - Дар’я Солодка;

−        номінація «Альтернативні джерела енергії» - Альона Чорноіваненко;

−        номінація «Оригінальне дизайнерське рішення» - Анастасія Ситник;

−        номінація «Глядацькі симпатії» - Христина Гоц.

 

Переможців конкурсу привітав ректор Іван Грищенко та декан факультету дизайну Марина Колосніченко,  які вручили дипломи та цінні  подарунки переможцям.

На заключення учасники конференції мали змогу ознайомитись з експозицією освітньо-наукового Центру енергоефективності, який було відкрито влітку цього року в Київському національному університеті технологій та дизайну.

 

 

Сподіваємось, що змістовні доповіді, жваві наукові дискусії надовго запам’ятаються учасникам конференції і стануть їм у пригоді при розробці нових проектів.

Підсумки підведені. Ми говоримо «До нових зустрічей!».

29.10.2018