КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВЕЛИКОДНІ БАРВИ

Шановні друзі!

Кафедра філософії, політології та українознавства запрошує на виставку творчих робіт студентів першого курсу Київського національного університету технологій та дизайну, яка розпочала свою роботу в музеї історії КНУТД ( 4 корпус, 1 поверх).

В рамках святкування одного з найбільших християнських свят – Воскресіння Христова кафедра провела зустріч зі студентами-першокурсниками. Доцент кафедри, кандидат філософських наук Множинська Р.В. розповіла про історію та символіку свята, обряди, традиції та звичаї, що є невід’ємною складовою духовної культури українського народу.

Кафедрою було організовано майстер-клас з виготовлення великодньої ляльки-мотанки. Проводила майстер-клас випускниця КНУТД – майстриня  Розумна Юлія Володимирівна. Куратор проекту доцент кафедри Черняк Д.С.

Лялька-мотанка – оберіг, який супроводжував людину все життя, це сакральний символ, зв'язок поколінь, передача народної мудрості та досвіду, втілення добра і лагідності, уособлення Великої Матері, яка створила все суще і береже дотепер народжені нею душі.

Кафедра висловлює щиру подяку за підтримку та співпрацю науково-технічній бібліотеці, музею та відділу міжнародної освіти КНУТД.

25.04.2019