КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Конференція «Енергоефективності та відновлювальна енергетики в Україні»

Німецько-Українська промислово-торгівельна палата (АНК) разом з «Energiewaechter GmbH» виступили організаторами конференції, що відбулася в рамках ділової поїздки до України за підтримки Федерального Міністерства економіки та енергетики Німеччини відповідно програми «Експортних ініціатив з енергетики».

З вітальним словом учасникам виступив Александр Маркус – голова правління Німецько-Української промислово-торгівельної палати та Петер Ціглер – керівник економічної служби Посольства ФРН в Україні. Після офіційного вітання учасників, розпочалися доповіді, щодо історії та стану розвитку енергоефективності та відновлювальної енергетики у Німеччині та Україні, серед доповідачів були такі відомі спеціалісти як: Фердінанд Ельзассер, Константін Франке, Людвіг Ронтген, а також директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності України – Юрій Шафаренко.

З презентаціями виступили запрошені німецьки учасники, які розповіли про досвід та продукти своїх компаній та майбутні перспективи розвитку українського ринку для подальшої  співпраці. Учасниками стали: Йорг Мьозер та Олександр Шевчук (Architektenmeneinschaft), Петер Кунц (DBR Gasarmaturen), Александр Славінскі та Ігор Цукер (eco2 heat), Андреас Штрауб (ETU Software), проф. д-р Юрген Кьоберлйн (IBK Ingernierbüro), д-р Еріх Меркле (Grid Party AG), Детлеф Штаєрт (SICC Coating).

На запрошення АНК захід відвідали: керівник Центру енергоефективності (ЦЕ)  університету  Анатолій Козленко, провідний інженер центру Михайло Шеремет та фахівець проектного офісу університету Олександр Ровнягін, які провели  обмін думками  з учасниками конференції та запросили представників німецьких компаній відвідати університет, провести там переговори щодо налагодження співпраці.  Запрошення були прийняті, інформація щодо відвідування ЦЕ розміщена на сайті .

Під час конференції була отримана актуальна  інформація щодо політики і стану роботи з енергоефективності в світі та сучасних технології енергозбереження, яка буде використовуватися в практичній роботі ЦЕ.

28.02.2020